StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

U proteklom tjednu zabilježeno 18 prometnih nesreća! 

Piše PSD.
21. svibnja 2018. - 14:59

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 18 prometnih nesreća, od kojih 11 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 7 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 604 represivne mjere od kojih izdvajamo 225 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 98 mjera zbog nekorištenja sigurnosnih pojasa, 68 prekršaja zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 34 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 20 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima u subotu, 19. svibnja na dijelu Jadranske magistrale u mjestu Slano, teže je ozlijeđena jedna osoba.

Do prometne nesreće je došlo kada je 41-godišnji vozač motocikla, krečući se u pravcu Dubrovnika, vozeći pod utjecajem alkohola, poradi brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnika izgubio nadzor nad upravljačem motocikla te prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobni automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera. Usljed sudara motocikl se nastavio nekontrolirano kretati te udario u drugo vozilo koje je također dolazilo iz suprotnog smjera. Vozač motocikla pri padu je zadobio teže ozljede te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolinici.     
 

19. travanj 2024 09:12