Vijesti Crna kronika

IZVJEŠĆE PU DNŽ

ZBOG PIROTEHNIKE Prekršajno sankcionirano šest osoba!

IZVJEŠĆE PU DNŽ

Nastavkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik šest muških osoba u dobi od 21 do 26 godina prekršajno su sankcionirani zbog dva odvojena slučaja nezakonitog posjedovanja i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Naime, u prvom se slučaju dvojica mladića sumnjiče da su u popodnevnim satima 10. veljače, za vrijeme svadbene proslave, na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, aktivirali pirotehnička sredstva tzv. bengalke s kojima su hodali kolnikom državne ceste D-8, zbog čega je došlo do zaustavljanja prometa.

U drugom se slučaju četvorica mladića sumnjiče da su u večernjim satima 27. veljače, u staroj gradskoj jezgri u Dubrovniku, također aktivirali pirotehnička sredstva čije je posjedovanje i uporaba zakonom zabranjena.

Zbog sumnje da su počinili prekršaj iz čl. 62. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja sva šestorica mladića prekršajno su sankcionirana dok su dvojica mladića zbog zaustavljanja prometa prekršajno sankcionirani i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Arhiva/Ilustracija

loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije