Vijesti Crna kronika

USKOKOVA OPTUŽNICA POTVRĐENA JE U 2017.

PRIPREMNO ROČIŠTE Zbog Vlahušićevih srčanih tegoba odgođeno ročište za aferu Revelin

USKOKOVA OPTUŽNICA POTVRĐENA JE U 2017.

Pripremno ročište u procesu protiv bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i poduzetnika Lukše Frankovića u aferi Revelin, koje se trebalo održati u srijedu na splitskom Županijskom sudu, odgođeno je zbog srčanih tegoba Andra Vlahušića, potvrdio je u glasnogovornik suda Damir Romac, donosi HINA.

Vlahušić je sucu Slavku Lozini, koji vodi predmet, dostavio i medicinsku dokumentaciju. Vlahušića se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je pogodovao poduzetniku Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojem je ovaj otvorio noćni klub. Po tvrdrnjama USKOK-a, Vlahušić je u tom poslu naštetio gradskom proračunu za najmanje tri milijuna kuna. 

Frankovića se, pak, tereti za poticanje na zlouporabu, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja poslovnih i trgovačka knjiga. USKOK-ova optužnica protiv Vlahušića i Frankovića u potpunosti je potvrđena krajem lipnja 2017. godine na sjednici Optužnog vijeća splitskog Županijskog suda, koja je prethodno šest puta bila odgađana.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Južina malo udarila u glavu 

Južina malo udarila u glavu 
Vožnja u krivom smjeru jedan je od ozbiljnijih prometnih prekršaja koji može opasno ugroziti sudionike u prometu...
Južina malo udarila u glavu