Vijesti Crna kronika

USKOKOVA OPTUŽNICA POTVRĐENA JE U 2017.

PRIPREMNO ROČIŠTE Zbog Vlahušićevih srčanih tegoba odgođeno ročište za aferu Revelin

USKOKOVA OPTUŽNICA POTVRĐENA JE U 2017.

Pripremno ročište u procesu protiv bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i poduzetnika Lukše Frankovića u aferi Revelin, koje se trebalo održati u srijedu na splitskom Županijskom sudu, odgođeno je zbog srčanih tegoba Andra Vlahušića, potvrdio je u glasnogovornik suda Damir Romac, donosi HINA.

Vlahušić je sucu Slavku Lozini, koji vodi predmet, dostavio i medicinsku dokumentaciju. Vlahušića se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je pogodovao poduzetniku Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojem je ovaj otvorio noćni klub. Po tvrdrnjama USKOK-a, Vlahušić je u tom poslu naštetio gradskom proračunu za najmanje tri milijuna kuna. 

Frankovića se, pak, tereti za poticanje na zlouporabu, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja poslovnih i trgovačka knjiga. USKOK-ova optužnica protiv Vlahušića i Frankovića u potpunosti je potvrđena krajem lipnja 2017. godine na sjednici Optužnog vijeća splitskog Županijskog suda, koja je prethodno šest puta bila odgađana.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Gdje sutra neće biti vode?

Gdje sutra neće biti vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u ponedjeljak 19. studenog bez vode će biti stanovnici u Ulici od Tabakarije ...
Gdje sutra neće biti vode?