Vijesti Crna kronika

TVRDILI DA SAMO 'SJEDE NA KLUPI'

Zatekli šest ilegalnih bookera, odale ih kamere

TVRDILI DA SAMO 'SJEDE NA KLUPI'

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika na platou Pila zateklo je šest osoba koje su nelegalno obavljali djelatnost prodaje izleta.
Naime, Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici donijelo Izmjene i dopune Plana korištenja javnih površina izvan povijesne jezgre, a kojima je, između ostalog, ukinuto i deset info-pultova na Pilama. Slijedom te odluke, komunalni redari počeli su s nadzorom njenog provođenja.
Već pri pojavi prvih većih turističkih grupa, na Pilama su se pojavili ilegalni „bookeri“, prodavači izleta. Komunalni redari, u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom, utvrdili su identitet tih osoba te će prema njima biti pokrenuti odgovarajući prekršajni postupci. Kazna za ovaj prekršaj iznosi dvije tisuće kuna za privatnu osobu.
Riječ je o šest osoba, a od kojih je samo jedna s područja Dubrovnika dok su ostale osobe iz Križevaca, Zagreba, Osijeka, Odžaka i Vinkovaca.
Kako su ilegalni prodavači pred redarima i policijom nastojali dokazati kako ne prodaju izlete već samo „sjede na klupi“, kao dokaz korišteni su i snimci nadzornih kamera na Pilama. Iz snimaka je razvidno tko je sve i na koji način obavljao djelatnost koja nije dopuštena na ovom području.
Grad Dubrovnik će nastaviti s kontinuiranim kontroliranjem zona Pile, Ploče te unutar povijesne jezgre kako bi spriječili da se obavljaju ove nezakonite djelatnosti. Isto tako, kao dodatni način zaustavljanja ovakvih radnji, Grad Dubrovnik razmatra mogućnost potpunog ukidanja zaustavljanja kombi vozila na Pilama.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije