Vijesti Crna kronika

NEZAKONITO UŠLI U HRVATSKU

Dva Iranca zatečena u Trpnju, Albanac prepješačio brdo Debeli brijeg

NEZAKONITO UŠLI U HRVATSKU

Tijekom jučerašnjeg dana tri su osobe u dva odvojena slučaja spriječeni u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.
U prvom se slučaju radi o dvoje državljana Irana koji su, bez putnih isprava, zatečeni u jutarnjim satima na trajektnom pristaništu u Trpnju. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su državnu granicu prešli tijekom noćnih sati iz pravca Crne Gore nakon čega su se u mjestu Vitaljina u Konavlima, prema prethodnom dogovoru, ukrcali u vozilo danskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji iranski državljanin koji ih je odvezao do Trpnja s ciljem izbjegavanja granične kontrole na tzv. Neumskom koridoru.
Zbog pomaganja u nezakonitim migracijama vozač je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku, dok je dvojici iranskih državljana u upravnom postupku izdano rješenje o protjerivanju iz RH u trajanju od dvije godine.
U drugom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je jučer u popodnevnim satima zatečen u Paljem Brdu u Konavlima, kada je utvrđeno da mu je prethodno odbijen ulazak u RH na MCGP Karasovići. Izvidima je utvrđeno da je, nakon što mu nije dozvoljen legalan ulazak preko graničnog prijelaza, u RH ušao nezakonito preko brda Debeli Brijeg.
Određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je postupkom readmisije predan policijskim službenicima Crne Gore.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Sutra bez vode...

Sutra bez vode...
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži, sutra, 23. siječnja, bez vode će biti stanovnici u Getaldićevoj ulici, od 9 ...
Sutra bez vode...