StoryEditorOCM
PelješacNEZAKONITO UŠLI U HRVATSKU

Dva Iranca zatečena u Trpnju, Albanac prepješačio brdo Debeli brijeg

Piše DV
28. ožujka 2018. - 13:48

Tijekom jučerašnjeg dana tri su osobe u dva odvojena slučaja spriječeni u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.
U prvom se slučaju radi o dvoje državljana Irana koji su, bez putnih isprava, zatečeni u jutarnjim satima na trajektnom pristaništu u Trpnju. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su državnu granicu prešli tijekom noćnih sati iz pravca Crne Gore nakon čega su se u mjestu Vitaljina u Konavlima, prema prethodnom dogovoru, ukrcali u vozilo danskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji iranski državljanin koji ih je odvezao do Trpnja s ciljem izbjegavanja granične kontrole na tzv. Neumskom koridoru.
Zbog pomaganja u nezakonitim migracijama vozač je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku, dok je dvojici iranskih državljana u upravnom postupku izdano rješenje o protjerivanju iz RH u trajanju od dvije godine.
U drugom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je jučer u popodnevnim satima zatečen u Paljem Brdu u Konavlima, kada je utvrđeno da mu je prethodno odbijen ulazak u RH na MCGP Karasovići. Izvidima je utvrđeno da je, nakon što mu nije dozvoljen legalan ulazak preko graničnog prijelaza, u RH ušao nezakonito preko brda Debeli Brijeg.
Određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je postupkom readmisije predan policijskim službenicima Crne Gore.

25. travanj 2024 14:15