Vijesti Crna kronika

TROVANJE NA OSOJNIKU

MASOVNO TROVANJE NA OSOJNIKU Psi i mačke ugibaju u mukama - hoće li policija otkriti počinitelja?

TROVANJE NA OSOJNIKU

Nakon prve žrtve u Konavlima - ugibanja kućnog ljubimca od stravičnog nervnog otrova koji se proširio Hrvatskom, i stanovnici Osojnika prijavili su dubrovačkoj policiji trovanje pasa i mačaka. Nakon prijave stanovnika Osojnika kojima su masovno od otrova uginuli psi i mačke, i nakon što su se za pomoć najprije obratili Društvu za zaštitu životinja i Anici Sambrailo, policija je obavila obavijesni razgovor sa Sambrailo, i izišla na teren kako bi ustanovila o čemu se radi. O svemu će obavijestiti javnost kad završe s istragom.

Stanovnici Osojnika ispričali su kako su im ljubimci ugibali u teškim mukama nakon 15-ak minuta, što je pokazatelj da se radi o izuzetno jakom otrovu, a o svemu je obaviještena i Veterinarska inspekcija. Iščekuje se izviješće policije o tome što su pronašli, a građani se mole najprije da najstrože čuvaju svoje ljubimce, da ih nikako ne puštaju vani i bez nadzora, a na posebnom oprezu moraju biti i roditelji male djece, jer još nije jasno o kakvoj se supstanci radi, te ima li veze s trovanjem u ostatku Hrvatske.

"Imate li bilo kakve informacije koje mogu pomoći da se pocinitelj ovog kaznenog djela pronađe i kazni, molim vas, javite nam. Može i anonimno! Ukoliko pak primjetite sumnjive supstance, osigurajte prostor i nazovite 112. Volontere Društva možete dobiti na br 0918815711 ili 0915918434. Vidite li otrovanu životinju odmah pomiješajte sol i toplu vodu kako bi povratili sadržaj te krenite hitno u veterinarsku ambulantu!" - upozoravaju iz Društva za zaštitu životinja.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Dio Šumeta danas bez vode

Dio Šumeta danas bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 24. siječnja bez vode će biti zapadni dio sela Šumet u vremenu od 9.00 do 13....
Dio Šumeta danas bez vode