StoryEditorOCM
Crna kronikaTROVANJE NA OSOJNIKU

MASOVNO TROVANJE NA OSOJNIKU Psi i mačke ugibaju u mukama - hoće li policija otkriti počinitelja?

Piše DV
23. ožujka 2018. - 20:37

Nakon prve žrtve u Konavlima - ugibanja kućnog ljubimca od stravičnog nervnog otrova koji se proširio Hrvatskom, i stanovnici Osojnika prijavili su dubrovačkoj policiji trovanje pasa i mačaka. Nakon prijave stanovnika Osojnika kojima su masovno od otrova uginuli psi i mačke, i nakon što su se za pomoć najprije obratili Društvu za zaštitu životinja i Anici Sambrailo, policija je obavila obavijesni razgovor sa Sambrailo, i izišla na teren kako bi ustanovila o čemu se radi. O svemu će obavijestiti javnost kad završe s istragom.

Stanovnici Osojnika ispričali su kako su im ljubimci ugibali u teškim mukama nakon 15-ak minuta, što je pokazatelj da se radi o izuzetno jakom otrovu, a o svemu je obaviještena i Veterinarska inspekcija. Iščekuje se izviješće policije o tome što su pronašli, a građani se mole najprije da najstrože čuvaju svoje ljubimce, da ih nikako ne puštaju vani i bez nadzora, a na posebnom oprezu moraju biti i roditelji male djece, jer još nije jasno o kakvoj se supstanci radi, te ima li veze s trovanjem u ostatku Hrvatske.

"Imate li bilo kakve informacije koje mogu pomoći da se pocinitelj ovog kaznenog djela pronađe i kazni, molim vas, javite nam. Može i anonimno! Ukoliko pak primjetite sumnjive supstance, osigurajte prostor i nazovite 112. Volontere Društva možete dobiti na br 0918815711 ili 0915918434. Vidite li otrovanu životinju odmah pomiješajte sol i toplu vodu kako bi povratili sadržaj te krenite hitno u veterinarsku ambulantu!" - upozoravaju iz Društva za zaštitu životinja.

25. travanj 2024 05:56