StoryEditorOCM
Crna kronikaDOVRŠENA KRIMINALISTIČKA ISTRAGA UTVRDILA

Nesavjesni poštar nije uručio više od 12.000 kuna

6. ožujka 2018. - 11:57

Inspektori Kriminalističke policije Policijske postaje Dubrovnik dovršili su operativno kriminalističko istraživanje te utvrdili kako jedan od službenika (58) dubrovačke poslovnice državnog poduzeća Hrvatske pošte osnovano sumnjiv za počinjena dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta.

Na taj je način nesavjesni djelatnik bacio neugodnu sjenu na rad ogromne većine poštanskih djelatnika koji samozatajno obavljaju svoj posao na radost klijenata. Zbog svega navedenog, policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Riječ je o kaznenim djelima pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a sumnjiči se da je krajem rujna 2015. godine, kao zaposlenik državnog poduzeća zadužio dvije novčane uplatnice na ukupan iznos veći od 12 tisuća kuna. Međutim, iako je to bio obavezan učiniti, taj novac nije nikad uručio naznačenom primatelju, nego ga je protupravno zadržao za sebe. Istodobno je, kako bi što bolje prikrio takvo nezakonito prisvajanje novca, na spomenutim uplatnicama krivotvorio potpis primatelja te se moglo zaključiti da je novac isplaćen. Te je uplatnice istog dana razdužio u poslovnici kao uredno isporučene i isplaćene.
 

25. travanj 2024 03:08