StoryEditorOCM
Crna kronikaNEPRAVOMOĆNA PRESUDA METKOVSKIM POLICAJCIMA

ZA ZLOUPORABU POLOŽAJA I OVLASTI Metkovskim policajcima višemjesečne uvjetne kazne

Piše DV
27. veljače 2018. - 22:07

Trojica policajaca iz Metkovića osuđeni su danas u Splitu nepravomoćno na višemjesečne uvjetne kazne s rokom kušnje od godine dana zbog zlouporabe položaja i ovlasti prilikom kontrole prometa, donosi Index. Jednom je oduzeta protupravna imovinska korist od 100 kuna. Dvojica optuženih policajaca su oslobođeni zbog nedostatka dokaza, a neka je djela sudsko vijeće ocijenilo beznačajnima.

Radi se o USKOK-ovom slučaju na kojem se radilo više mjeseci, u kojemu su između ostaloga, policajci praćeni i snimani. Nikša Marević osuđen je na sedam mjeseci zatvora uvjetno jer vozaču Nissan Micre nije naplatio dva konstatirana prekršaja, i to na traženje kolege iz postaje Marka Forkape, koji je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno za poticanje Marevića. Radilo se o tisuću i pol kuna, odnosno kaznama za proklizavanje kotačima i nekorištenje pojasa. Da se kazna platila na licu mjesta, iznosila bi 750 kuna. 

Tadija Kordić osuđen je na osam mjeseci zatvora uvjetno jer nije naplatio jedan prekršaj od 300 kuna, dok je u drugom slučaju zatražio od vozača da za prekršaje od 800 kuna plati 250 kuna. Ispisao je kaznu od 300 kuna, naplatio pola, a 100 kuna zadržao za sebe. To mu je oduzeto.

Optužene je sudac oslobodio za ostatak optužnice USKOK-a, dok su dvije točke optužnice proglašene beznačajnim djelom. Detalje suđenja pročitajte ovdje.

25. travanj 2024 03:23