StoryEditorOCM
Crna kronikaISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

Pomahnitali Nijemac VW-kombijem probijao naplatne i granične rampe!?

19. veljače 2018. - 16:18

Zbog mogućnosti bijega i ponavljanja više kaznenih djela, dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je ovog vikenda njemačkom državljaninu Kevinu Theodoru Kurstenu (23) mjesec dana istražnog zatvora. Mladi Nijemac, inače bez posla, obitelji i bez zanimanja, priveden je istražnom sucu nakon uhićenja na području doline Neretve pod sumnjom da je počinio krađu i višestruko oštećenje tuđe stvari.

Utvrđeno je kako je Kursten 27. siječnja oko 15 sati s parkirališta u Rijeci ušao u nezaključano teretno vozilo, kombi "VW transporter" registarskih oznaka RI 774-VP u vlasništvu jednog šumarskog obrta i s njim se odvezao prema jugu Lijepe naše. Tog dana navečer stigao je oko 20,45 sati autocestoim A-10 do naplatne kućice Čarapine u općinu Kula Norinska kod Metkovića. Međutim, nije se zaustavio da plati cestarinu nego je nasilno prošao slomivši automatsku rampu kod spomenute naplatne kućice.

Neometan i bez zaustavljanja produžio je do Međunarodnog graničnog prijelaza Nova sela gdje je, također, bez zaustavljanja prošao pored kućica policije i Carine te i tu polomio spuštenu rampu i nastavio vožnju prema Bosni i Hercegovini, gdje je polomio rampu bosanskohercegovačkog Graničnog prijelaza Bijača. Nedaleko od GP Bijača, odnosno mjesta Zvirovići koja je na području kojeg operativno pokriva Policijska uprava Čapljina. Tu je i uhićen, a višestrukim probijanjem rampi oštećeno vozilo VW transporter je tamošnjom "pauk- službom" privremeno prebačeno u krug PU Čapljina odakle će biti uskoro vraćeno vlasnicima iz Rijeke.

Utvrđeno je da je lomljavom rampe kod GP Čarapine oštetio "Autoceste d.o.o. Zagreb" za 2.623 kune, a lomom rampe na GP Nova sela oštetio i Ministarstvo financija RH za 2.000 kuna.

Prilikom saslušanja kod dežurnog općinskog državnog odvjetnika Kursten je odbio za branitelja angažirati nekog od dubrovačkih odvjetnika te mu je kao branitelj po službenoj dužnosti dodijeljen poznati odvjetnik Srđ Jakšić. Kako neslužbeno doznajemo, prvo policajci a potom i državni odvjetnik začudili su se kad su vidjeli kako je mladi njemački vagabundo zapravo povučen te uredno obučen, obrijan i počešljan te se ni po čemu nije moglo zaključiti da je riječ o osobi koja je probijala granične rampe.

19. travanj 2024 19:59