Vijesti Crna kronika

PRED JOŠ JEDNU DELOŽACIJU

VAPAJ KATIJE ŠARIĆ Molim vas, nemojte mene i obitelj izbaciti na ulicu!

PRED JOŠ JEDNU DELOŽACIJU

Dubrovkinja Katija Šarić sa svojom obitelji još jednom se našla pred deložacijom iz gradskog stana u Antuninskoj ulici! Njoj i sinu Seanu prijeti izbacivanje na ulicu 5. veljače, nakon što su prošli ponedjeljak, 19. siječnja, dobili obavijest o iseljenju.

Gospođa Katija od trenutka dobivanja obavijesti nije stala s traženjem pomoći. Objavila je oglas u Dubrovačkom vjesniku gdje hitno traži nenamješten stan ili manju kuću na duže vrijeme uz ugovor. Nitko joj se nije javio. Zatražila je i sastanak s gradonačelnikom Matom Frankovićem s kojim je u utorak, 27. siječnja razgovarala o svojoj bezizlaznoj situaciji.

'Gradonačelnik ne odustaje od ovrhe jer je, prema njegovim riječima, pritisnut rješenjem Općinskog suda o izvršenju ovrhe', objasnila je Katija Šarić koja se obratila Udruzi Blaga djela sa svom dokumentacijom i opisom situacije u kojoj se nalazi, te je obavijestila i Centar za socijalnu skrb, jer je obitelj Šarić primatelj socijalne pomoći. Uz sve navedeno, obratila se i Konzulatu Kraljevine Nizozemske tražeći zaštitu po Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, a tražila je i zaštitu policije.

U Dubrovački vjesnik je došla s humanom molbom da joj se pomogne jer jedino što joj preostaje jest život na ulici. Katija i njena obitelj već su više od 20 godina socijalni slučajevi, preživljavaju s 1600 kuna mjesečno, i nemaju drugi smještaj.

Inače, Šarić navedeni stambeni prostor koristi bespravno iako ju je Upravni odjel za gospodarenje nekretninama dopisom od 11. srpnja 2007. godine pozvao da predmetni stan vrati u posjed Gradu, ali se ona nikad pozivu nije odazvala stoga je Grad Dubrovnik bio prisiljen podnijeti tužbu za iseljenje.

'Moja obitelj sastoji se od pet članova, trenutno je u ovom stanu pred prisilno iseljenje samo dvoje, sin i ja, upravo radi Ovrhe prisilnog iseljenja iz stana u vlasništvu Grada Dubrovnika 2012. godine', napisala je Katija Šarić u svojoj zamolbi za pomoć.

Njena dva unuka, od 9 i 6 godina, trenutno se nalaze u Domu za nezbrinutu djecu u Zagrebu i ne mogu se vratiti doma dok se ne riješi situacija sa stanom u kojem obitelj živi već 18 godina. TS

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Sutra bez vode...

Sutra bez vode...
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži, sutra, 23. siječnja, bez vode će biti stanovnici u Getaldićevoj ulici, od 9 ...
Sutra bez vode...