StoryEditorOCM
Crna kronikaPRED JOŠ JEDNU DELOŽACIJU

VAPAJ KATIJE ŠARIĆ Molim vas, nemojte mene i obitelj izbaciti na ulicu!

Piše PSD.
1. veljače 2018. - 14:41

Dubrovkinja Katija Šarić sa svojom obitelji još jednom se našla pred deložacijom iz gradskog stana u Antuninskoj ulici! Njoj i sinu Seanu prijeti izbacivanje na ulicu 5. veljače, nakon što su prošli ponedjeljak, 19. siječnja, dobili obavijest o iseljenju.

Gospođa Katija od trenutka dobivanja obavijesti nije stala s traženjem pomoći. Objavila je oglas u Dubrovačkom vjesniku gdje hitno traži nenamješten stan ili manju kuću na duže vrijeme uz ugovor. Nitko joj se nije javio. Zatražila je i sastanak s gradonačelnikom Matom Frankovićem s kojim je u utorak, 27. siječnja razgovarala o svojoj bezizlaznoj situaciji.

'Gradonačelnik ne odustaje od ovrhe jer je, prema njegovim riječima, pritisnut rješenjem Općinskog suda o izvršenju ovrhe', objasnila je Katija Šarić koja se obratila Udruzi Blaga djela sa svom dokumentacijom i opisom situacije u kojoj se nalazi, te je obavijestila i Centar za socijalnu skrb, jer je obitelj Šarić primatelj socijalne pomoći. Uz sve navedeno, obratila se i Konzulatu Kraljevine Nizozemske tražeći zaštitu po Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, a tražila je i zaštitu policije.

U Dubrovački vjesnik je došla s humanom molbom da joj se pomogne jer jedino što joj preostaje jest život na ulici. Katija i njena obitelj već su više od 20 godina socijalni slučajevi, preživljavaju s 1600 kuna mjesečno, i nemaju drugi smještaj.

Inače, Šarić navedeni stambeni prostor koristi bespravno iako ju je Upravni odjel za gospodarenje nekretninama dopisom od 11. srpnja 2007. godine pozvao da predmetni stan vrati u posjed Gradu, ali se ona nikad pozivu nije odazvala stoga je Grad Dubrovnik bio prisiljen podnijeti tužbu za iseljenje.

'Moja obitelj sastoji se od pet članova, trenutno je u ovom stanu pred prisilno iseljenje samo dvoje, sin i ja, upravo radi Ovrhe prisilnog iseljenja iz stana u vlasništvu Grada Dubrovnika 2012. godine', napisala je Katija Šarić u svojoj zamolbi za pomoć.

Njena dva unuka, od 9 i 6 godina, trenutno se nalaze u Domu za nezbrinutu djecu u Zagrebu i ne mogu se vratiti doma dok se ne riješi situacija sa stanom u kojem obitelj živi već 18 godina. TS

19. travanj 2024 07:12