Vijesti Crna kronika

ŽUPANIJSKI SUD U DUBROVNIKU: 2. DAN SUĐENJA ZA PALJEVINU VILLE SUNČANICA

Suđenje prekinuto zbog psihijatrijskog vještačenja

ŽUPANIJSKI SUD U DUBROVNIKU: 2. DAN SUĐENJA ZA PALJEVINU VILLE SUNČANICA

Drugog dana rasprave na Županijskom sudu u Dubrovniku okrivljenicima elektroinstalateru Zrinku Zeliću (21) i konobaru Leonelu Vlahušiću (25)iz Nove Mokošice, koje optužnica dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva tereti da su 22. veljače ove godine oko 22,15 sati dogovorno i zbog osvete podmetnuli požar u kući obitelji Kalauz, Villi Sunčanica, svjedočili su V. R. (26) i O. J. L.(26). Od posljedica požara je nastala velika materijalna šteta i smrt starice Ivile Kalauz (82) koja je na 80 posto površine tijela zadobila ozljede trećeg stupnja te je šesti dan nakon požara od posljedica preminula u KBC Split.

Svjedokinja V. R. se sjetila kako je 22. veljače oko 22 sata s društvom u kojem su bili T. B., I. S. i O. J.L. šetajući išli s Pila na Boninovo:

-Događaj mi je već izblijedio, ali se sjećam: kad smo prošli caffe Art, iz njega je izašla grupica mladića. Bilo ih je više od pet, a manje od deset. Mislim da su svi bili mlađi i viši od nas te obučeni u tamno. Bili su veseli, ali ne znam da li i alkoholizirani. Jedan od njih me pitao "Što buljiš?" ali smo produžili dalje bez odgovora, a oni za nama sve do Doma staraca gdje su presjekli put i više nas nisu pratili.

Kuhar O. J. L. je bio zaboravniji i sjetio se samo da je "grupa mladića bila vesela":- Išli su nam iza leđa, a nitko od njih nam se nije obratio. Prepoznao sam Leonela, dok ostale znam iz viđenja jer je ovo mali grad- rekao je L. No, nakon što ga je predsjednica Vijeća Županijskog suda upozorila na razliku tog i svjedočkog iskaza sucu istrage svibnja ove godine, kada je rekao da su mladići bili pijani te kod kontejnera uz caffe Art pjevali, a potom ih slijedili i stali kod Doma umirovljenika, rekao kako "ne može objasniti nesuglasje s ranijom izjavom".

Zbog nužnosti saslušanja svjedoka Denisa Spahića koji je u međuvremenu odselio u Zagreb a adresa je sudu nepoznata, sud je odlučio da se rasprava prekine i nastavi iza Nove godine. Do tada će se doznati Spahićeva adresa, a sudski vještak neuropsihijatar dr Niko Glavić do tada će obaviti vještačenje na okolnosti socijalne anamneze i psihopatoloških osobina ličnosti u odnosu na stupanj njihove ubrojivosti u trenutku počinjenja kaznenog djela.

loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

DOK BURA DERE Leteće reklame

DOK BURA DERE Leteće reklame
Pojačani udari bure noćas su poremetili raspored slijetanja zrakoplova na Čilipe, ali i oštetili pokoji reklamni...
DOK BURA DERE Leteće reklame