StoryEditorOCM
Crna kronikaPU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

REZULTATI AKCIJE POJAČANOG NADZORA BRZINE Prekršajno sankcionirano 144 vozača

Piše PSD.
24. studenog 2017. - 12:30

Tijekom akcije pojačanog nadzora brzine kretanja vozila koja je kontinuirano trajala od 6 sati ujutro jučer, 23. do 6 sati jutros, 24. studenoga policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja prekršajno su sankcionirali 144 vozača.

Akcija je provedena na ukupno 83 lokacije na kojima je kontrolirano ukupno 351 vozilo, a u provedbu akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila. Najveća brzina kretanja vozila od 104 km/h izmjerena je na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina u Pločama. 

Provedbu akcije nadzora brzine kretanja vozila popratio je veći broj medija, a u pripremu akcije uključili su se i građani predlažući lokacije na kojima su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine. Pristigli prijedlozi su uzeti u obzir te su odabrane lokacije pogodne za mjerenje brzine, a pristigli prijedlozi će se koristiti i kod sljedećih akcija. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja s provođenjem preventivno-represivnih aktivnosti kojima je cilj smanjiti broj prometnih nesreća. Tako će se u noći sa subote na nedjelju 25./26. studenoga provesti akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača.                
 

18. travanj 2024 08:54