StoryEditorOCM
Crna kronikaNA MAGISTRALI KOD ŠTIKOVICE

Cisterna izvučena iz 20 metara duboke provalije

18. rujna 2017. - 14:02

Danas je iz ambisa pored magistrale u Štikovici na kolnik ponovno izvučena cisterna u vlasništvu tvrtke P.I.N. iz Kaštel Novoga, čime je na prometnu nesreću koja se na oštoj krivini kod kamenog mosta u Štikovici dogodila u nedjelju oko 14 sati.

Vozač A.J.(36) tom je prilikom, srećom, zadobio samo lakše tjelesne ozljede te mu je liječničku pomnoć pruižila mobilna ekipa Hitne pomoći Doma zdfravlja Dubrovnik. Uzrok nesreće je, kako neslužbeno doznajemo, gubitak kontrole nad volanom vozila. Najvjerojatnije, do izlijetanje kamiona s kolnika jadranske magistrale jest kišica koja je upravo tada počela padati te je kolnik postao vrlo sklizak. Vozač je cisternom udarfio u zid sa svoje desne strane kolnika i uletio u 20 metara duboku provaliju.

Cisternu je izvukao Adolfo Grbić iz Župe dubrovačke uz pomoć svojih suradnika a sreća u nesreći je i činjenica da je cisterna u trenutku nesreće bila prazna. Inače, ovom bi se nesrećom bavili i ekološki stručnjaci. Tako je još jednom dokazano kako je magistrala već odavno postala zagušena prometna žila kucavica, ali se potvrdila i ocjena nadležnih svjetskih institrucija koje tvrde da je Jadranska magistrala na području Hrvatske jedna od 15 najopasnijih javnih prometnica na svijetu.

23. travanj 2024 08:47