StoryEditorOCM
Crna kronikaSINDIKAT POLICIJE O INCIDENTU PRED SUDOM

Ministre Božinoviću, treba nam nova oprema

Piše DV
16. rujna 2017. - 14:54

Nakon jučerašnjeg incidenta prilikom privođenja osumnjičenika za oružanu pljačku Damira Katanića koji se pred zgradom suda oslobodio lisica i prijetio novinarima, oglasio se Sindikat policije. Sindikalisti su uputili ministru policije Davoru Božinoviću i medijima otvoreno pismo u kojem upozoravaju na dotrajalost opreme. U pismu koje potpisuje predsjednik Sindikata Mario Puškarić stoji:

-Sindikat policijskih službenika zamijetio je putem medija kritiku te upozorenje javnosti vezano uz rad policijskih službenika, odnosno bolje rečeno eklatantan primjer loše i dotrajale opreme kojom se koriste policijski službenici u svakodnevnom radu.
Naime, od samog nastanka sindikata, kao i prethodnih dana upoznali smo Vas, što su prenijeli i pojedini mediji , s katastrofalnim stanjem odore i opreme policijskih službenika na terenu tj. od činjenice da policijski službenici nemaju opremu i odoru koja im je propisana pa do toga da rade u poderanim i raspadnutim dijelovima odore te koriste lošu i nekvalitetnu opremu kojoj je odavno protekao rok trajanja, a što je danas, na žalost ili na sreću, bilo i vidljivo u medijima prilikom dovođenja na sud osobe osumnjičene za oružanu pljačku u Dubrovniku. Nad njom su upotrebljena sredstva za vezivanje (lisice) prilikom dovođenja na sud, a kako je slučaj medijski popraćen, kod navedene osobe izazvalo je negodovanje i agresiju prema novinarima koje je vrijeđao i omalovažavao, nakon čega je s lakoćom ruke uspio osloboditi od lisica. Na sreću, policijski službenici uspjeli su ga uvesti u zgradu suda te su spriječili daljnji veći incident. Budući da ovo nije jedini slučaj “skidanja” lisica s ruku, ali je bio medijski popraćen jer se dogodio u prisustvu novinara, javnost se nažalost i na ovaj način upoznala s kakvom lošom i dotrajalom opremom policijski službenici obavljaju svakodnevno svoje poslove i zadaće na kojima su izloženi tjelesnom ozljeđivanju i pogibiji – poručuju sindikalisti.

Pitaju odgovorne za nabavu i brigu o odorama i policijskoj opremi treba li se dogoditi još veći incident ili netko treba nastradati da bi se pobudila svijest o odgovornosti zbog loše i dotrajale opreme i odore u kojoj policijski službenici svakodnevno rade.

25. travanj 2024 06:56