StoryEditorOCM
KorčulaPROMETNA NEZGODA

Vozilo na krovu Dječjeg vrtića u Korčuli

Piše Niko Perić Foto: Ratko Kalogjera i Niko Perić
21. kolovoza 2017. - 23:49

U ponedjeljak poslijepodne (21.8.2017.) dogodila se je u Korčuli neuobičajena prometna nezgoda,srećom bez ozlijeda.Vozačica osobnog automobila Toyota je izgubila kontrolu nad automobilom parkiranim u visini obližnjeg Dječjeg vrtića u Korčuli.

Prilikom polaska s trotoara pored parkirališta udarila je prednjim dijelom u veliku željeznu ogradu koja dijeli Dječji vrtić od omanjeg parkirališta.Slomljena željezna ograda se je svom dužinom srušila u prizemni dio kanala pored vrtića. Automobil je zatim sletio na krov vrtića. Vozačica je spašena s krova bez ozljeda, dok je vozilo skinula je dizalica. Na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta, dok je krov zgrade dijelom uništen kao i iskrivljena ograda.

Prema riječima očevidaca,koji stanuju u tom gradskom predjelu,spomenuto parkiralište ne dozvoljava snalažljivost vozača,pak mnogi koriste trotoar uz vrtić.Srećom,u vrtiću osim čistačice,nije bilo nikoga,jer bi nezgoda mogla imati katastrofalne posljedice zbog pada željezne ograde.Snalažljivost susjeda je većim dijelom pred noć dovela parkiralište u prihvatljivo stanje.Izvukli su i ogradu. Očevid je obavila PP Korčula.

18. travanj 2024 23:21