Vijesti Crna kronika

IZVJEŠĆE ŽUPANIJSKOG CENTRA 112

Tri prometne u dolini Neretve, dva požara na Mljetu

IZVJEŠĆE ŽUPANIJSKOG CENTRA 112

U subotu, 12. kolovoza u 11:18 sati Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na D8 u blizini Rogotinskog mosta. U ovoj nesreći automobil je udario u zaštitnu ogradu te je jedna osoba ozlijeđena. Izvješteni su Hitna medicinska pomoć i policija.
Malo kasnije, u 11:47 sati, zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u kojoj je automobil sletio na predjelu ceste za Nova Sela u blizini mjesta Podgrede – Podrujnica. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih osoba, ali vozač nije mogao izaći iz automobila te su mu u pomoć upućeni vatrogasci JVP Metković. O ovoj nesreći izvješteni su HMP i policija.
U 19:09 sati 112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na cesti u blizini kolodvora u Pločama. Jedna osoba je ozlijeđena. Izvještene su HMP i policija.
Jučerašnji dan obilježili su i požari, njih čak tri. U 11:26 sati, ŽC112 Dubrovnik je na traženje ŽVZ DNŽ uputio zahtjev VOS-u za jedan Air tractor zbog gašenja požara na nepristupačnom terenu iznad Trpnja na brdu Čašnik. U gašenje ovog požara uključeno je i 10 vatrogasaca DVD Trpanj i DVD Kuna. Izgorjela površina je 20m2. Gorjela je borova šuma i raslinje. Požar je lokaliziran u 17:00 sati, a na požarištu se dežuralo cijelu noć.
Prema dojavi JVP Mljet u 11:26 sati zbog udara groma munja je uzrokovala požar u Babinom Polju. Požar je ubrzo ugašen, a gasila ga je JVP Mljet s 3 vatrogasca i 1 vatrogasnim vozilom. Gorjelo je nisko raslinje, a izgorjela površina je 50m2.
Dana 13:08. u 00:32 sati ŽC 112 dobio je žuran poziv zbog požara na otvorenom prostoru kod Goveđara na Mljetu. Na intervenciju je upućena JVP Mljet koja je bila na intervenciji s 18 vatrogasaca i 5 vozila. Zahvaljujući brzoj inetvenciji požar je ugašen oko 01:15, a izgorena površina iznosi oko 1000 m2.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije