StoryEditorOCM
Crna kronikaIZVJEŠĆE POLICIJE

Fiktivno se prijavile i prevarile državu za više tisuća kuna

Piše PSD.
3. kolovoza 2017. - 12:32

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije, dvoje Hrvatskih državljana sumnjiče se za kazneno djelo prijevare.

Radi se o 31-godišnjakinji koja je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta, dovela u zabludu djelatnike mirovinskog i zdravstvenog osiguranja u pogledu nastanjenja i nezaposlenosti i to na osnovu ishođenja zdravstvenog osiguranja pričinila troškove veće od 6 tisuća kuna i gdje joj je na osnovu zahtjeva za doplatkom za djecu isplaćeno preko 17 tisuća kuna.

U drugom se slučaju radi o 41-godišnjakinji koja je također s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta, dovela u zabludu djelatnike mirovinskog i zdravstvenog osiguranja pri čemu je ostvarila troškove liječenja veće od 66 tisuća kuna i gdje joj je na ime doplatka za djecu isplaćeno više od 3 tisuće kuna. Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

16. travanj 2024 15:42