StoryEditorOCM
Crna kronikaNAKON UHIĆENJA OSUMNJIČENOG NAPADAČA U SPLITU

Zbog napada na taksistu Splićaninu (21) određen istražni zatvor

Piše PSD.
1. kolovoza 2017. - 17:53

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana za Splićanina Marka Milića (21) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi s posljedicom teških tjelesnih ozljeda. 

Naime, riječ je o pripadniku grupe napadača koja je u petak 28. srpnja tijekom na završetku prosvjeda dubrovačkih autotaksista na predjelu Jadranske magistrale kod Zvekovice nasilno prepriječila put taksistu Bošku Dragunu i tom ga prilikom pretukli šakama, nogama i bejzbol palicom. Ista je grupa napala još dvojicu dubrovačkih taksista - i srećom - samo ih lakše ozlijedila. 

Milić je uhićen u nedjelju 30. srpnja na području Splita te je sutradan priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te je protiv njega, dvojice 22-godišnjaka, jednog 29-godišnjaka i jednog 21-godišnjaka, svi iz Splita  podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela  „Sudjelovanja u tučnjavi“. 

Ostali počinitelji su za sada nedostupni, za istima je raspisana potraga i poduzimaju se mjere traganja

Kazneni zakon Republike Hrvatske za počinjeno djelo predviđa vremenske kazne u trajanju do tri godine zatvora. 

Još uvijek od nadležnih nismo dobili očitovanje kojoj grupi građana su pripadali napadači, ali smo neslužbeno doznali kako je Milić danas poricao sudjelovanje u fizičkom napadu na taksiste.

A. Kalajdžić

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

24. travanj 2024 22:55