Vijesti Crna kronika

PAZITE S KIM DIJELITE FOTOGRAFIJE

Crnogorac ucjenjivao Puljanku erotskim fotografijama

PAZITE S KIM DIJELITE FOTOGRAFIJE

Kako doznajemo, na poticaj hrvatskih kolega, Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama, gradu na sjeveru te države, podiglo je optužnicu protiv N.T. (60) zbog sumnje daje ucjenjivao B. Z. (65) iz Pule s kojom je neko vrijeme bio u vezi.

List Pobjeda piše kako se Rožajac tereti za prijetnje Puljanki da će njene nage fotografije, koje je imao u svom mobitelu, objaviti na internetu, ako mu ne isplati 5.500 eura. Inače, to mu je bila već druga ucjena za iste fotografije jer je od nje već lani tražio isplatu 2.000 eura, ali mu je posredstvom Erste banke u Rijeci srpnja prošle godine Puljanka uplatila 1.000 eura. Rožajac se s Puljankom u dva navrata našao u Tivtu, a ponovo ju je rujna prošle godine ucijenio i taj put ucijenio s 5.500 eura, prijeteći da će njezine fotografije poslati njenom sinu i bratu te ostalim prijateljima, čije je brojeve telefona uzeo tijekom susreta u tivatskom hotelu „Mimoza“.

Prestrašena žena mu je u rujnu uplatila 2.000 te još 3.500 eura, ali ju je beskrupuloznom Rožajcu to bilo malo te ju je u listopadu prošle godine preko Facebook- profila ponovo ucijenio, taj put tražeći čak 22.000 eura! Čak je zaprijetio kako će "od materijala kojeg ima napraviti pornografski film i objaviti ga na internetu". Međutim, zanimljiva je i Crnogorčeva obrana tijekom saslušanja kod državnog tužitelja: pravdao se da prema osobi koju je upoznao preko Facebooka "nije imao zle namjere niti je ucjenjivao, nego je novac uzimao na zajam".

Stoga, nije ponovno na odmet podsjetiti kako prije dijeljenja bilo kojih fotografija, osobito prije objave na društvenim mrežama svi moramo promisliti prijeti li nam i mogućnost loših posljedica, pa i ucjena na sličan način?

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Tradicionalna Festa od kamenica na Stradunu

Tradicionalna Festa od kamenica na Stradunu
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, u subotu, 24. ožujka ispred crkve sv.Vlaha s početkom u 11...
Tradicionalna Festa od kamenica na Stradunu

Svi smo mi različiti, ali jednako vrijedni

Svi smo mi različiti, ali jednako vrijedni
Djeca Dječjeg vrtića Župa dubrovačka uključila su se u obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom te su...
Svi smo mi različiti, ali jednako vrijedni