Vijesti Crna kronika

OPERATIVNA AKCIJA FORTIS

Osam osumnjičenih privedeno je tijekom dana

OPERATIVNA AKCIJA FORTIS

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo privođenjem ukupno devet hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osam osumnjičenih privedeno je tijekom današnjeg dana na području Dubrovnika u sklopu operativne akcije Fortis i protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti podnesene kaznene prijave za preko 80 kaznenih djela, dok će protiv kupaca biti podneseno 10 prekršajnih prijava iz oblasti zlouporabe droga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su trojica osumnjičenih u dobi od 24, 44 i 33 godine, djelujući samostalno, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, posljednja četiri mjeseca nabavljali veće količine marihuane i amfetamina koju drogu su potom, u količinama od 1 do 50 g marihuane i 1 do 5 g amfetamina prodavali većem broju konzumenata s područja Dubrovnika i okolice.
Pretragom njihovih stanova pronađena je veća količina marihuane koja je najvećim dijelom bila pakirana za prodaju u tzv. „pizeve“, zatim manja količina amfetamina, digitalne vage, vatreno oružje i novac.

Spomenuti trojac će tijekom večernjih sati, uz kaznene prijave, biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ostalih pet sumnjiče se za posredovanje u preprodaji ili omogućavanje trošenja droga, a koju drogu su prethodno nabavljali od spomenutih 24-godišnjaka i 44-godišnjaka i protiv njih se u redovnoj proceduri podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Deveti osumnjičeni je uhićen 24. svibnja ove godine prilikom preuzimanja pošiljke od 250 g amfetamina koju je naručio putem ilegalnih internetskih stranica tzv. „dark weba“, kada je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije