StoryEditorOCM
Crna kronikaLOV NA DILERE

FOTO U tijeku policijska akcija Fortis, trojica privedena

28. lipnja 2017. - 14:49

Na širem gradskom području Dubrovnika jutros je počela operativna policijska akcija Fortis radi sprečavanja nedozvoljene trgovine opojnim drogama. Na više lokacija, a kako neslužbeno doznajemo, posebno na Nuncijati, Babinu kuku i Čajkovićima, od ranih jutarnih sati traje pretraga više stambenih objekata u kojima stanuju ili su vlasništvo osoba za koje se osnovano sumnja da sudjeluju u zabranjenoj trgovini narkoticima u Dubrovniku i na jugu Hrvatske.

Nakon višemjesečnog praćenja i provjera, te jutros obavljenih pretraga i pronađenih većih količina marihuane i speeda, te više digitalnih vaga i pizzeva već pripremljenih za preprodaju, policija je dosad privela tri osumnjičene osobe. Neslužbeno doznajemo kako se očekuje da će se u sklopu ove akcije, tijekom dana u sjedište dubrovačke PU, u Villa Palmu na operativnu kriminalističku istragu privesti ukupno desetak osumnjičenih.

Važno je naglasiti kako je i ovu operativnu akciju u cijelosti, kao i sve prethodne, inicirala i realizirala Policijska uprava dubrovačko- neretvanska.

Prisjetimo se i operativnih akcija Gladius 1, Gladius 2 ili Gladius 3, kada je dubrovačka PU u međunarodnim koordiniranim policijskim akcijama uhićeno više osoba koje su sudjelovale u prekograničnom švercu opojnih droga, posebno kokaina, marihuane i amfetamina. Stoga, svaka čast našoj policiji na upornoj borbi protiv narkotika kao pošasti suvremenog doba.

Saslušanja privedenih su upravo u tijeku, a o imenima uhićenih osumnjičenika te količinama oduzetih narkotika uskoro detaljnije.
 

25. travanj 2024 05:27