Vijesti Crna kronika

ČETIRI MJESECA NAKON TRAGEDIJE

Podignuta optužnica protiv dvojice mladića zbog podmetanja požara u vili Sunčanicu

ČETIRI MJESECA NAKON TRAGEDIJE

Podignuta je optužnica protiv dvojice mladića koji se terete za podmetanje požara obiteljske kuće u Ulici Branitelja Dubrovnika u vili Sunčanici. Podsjetimo od posljedica požara preminula je jedna ženska osoba te je ozlijeđen jedan vatrogasac. Evo što je objavljeno na službenim stranicama DORH-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 16. lipnja 2017. podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1996. i 1992.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 2. i 1. u svezi sa čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona koji govore sljedeće: 'ako je kaznenim djelom ovog zakona prouzročena teška tjelesna ozljeda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do 10 godina' odnosno 'ako je kaznenim djelom navedenim u stavku 1. prouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do 15 godina'. Okrivljenike se tereti da su 22. veljače 2017. oko 22,15 sati u Dubrovniku; dogovorno i zajednički, kako bi se osvetili oštećeniku; nakon što je prvookrivljenik guranjem ruke otvorio prozor s bočne strane kuće, ušli u kuću odnosno u sobu-biblioteku te su, u nakani da zapale kuću i dovedu u opasnost život i tijelo i imovinu osoba koje su bile u kući (znali su da u kući ima više ukućana), otvorenim plamenom iz upaljača zapalili madrace u toj sobi.

Požar se ubrzo proširio po cijeloj kući te su izgorjele dvije sobe s namještajem, dva hodnika s namještajem, stubište od metala i drva koje vodi iz prizemlja na prvi kat kuće, kuhinja, stropovi na prvom i drugom katu kuće, središnji dio potkrovlja i krovište. Opisanim je doveden u opasnost život i tijelo četvero članova obitelji oštećenika, a jedna je osoba (1935.) zadobila opekotine kože glave, trupa i udova trećeg stupnja koje su zahvatile sedamdeset posto površine tijela te preminula zbog zadobivenih ozljeda. Na kući je nastupila točno neutvrđena materijalna šteta, ali svakako veća od 200.000,00 kuna. Budući da su okrivljenici u istražnom zatvoru, predloženo je produljenje istražnog zatvora koji je i produljen odlukom optužnog vijeća.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije