StoryEditorOCM
Crna kronikaRAZRIJEŠEN UZROK POŽARA

Užego korov pa spalio dulum na Šipanu

Piše dv
20. lipnja 2017. - 15:28

Policija je danas otkrila uzrok požara u Šipanskoj Luci. Kažu kako je djelatnik DVD-a Šipan jučer zatekao 77-godišnjaka kako spaljuje korov, uslijed čega je i izazvao požar u kojem je izgorjelo tisuću kvadrata suhe trave i gdje su nagorjela četiri stabla masline.

Sve je, srećom, dobro završilo, požar je brzo ugašen. Materijalna šteta će naknadno biti utvrđena, a protiv 77-godišnjaka je podnesen prekršajni nalog.
 
Iz policije podsjećaju građane da je, temeljem Županijske odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara, od 1. lipnja do 30. listopada u potpunosti zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru, a posebice spaljivanje suhe trave, korova, biljnog otpada, grmlja, gustog šumskog raslinja i šikara; spaljivanje papira, smeća i otpadaka, improvizirani roštilji i gradele; logorske vatre i sl.

"Apeliramo na građane da ovo upozorenje shvate ozbiljno, kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na minimum i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju mjera zaštite od požara, te istovremeno izbjegli i vlastitu odgovornost prilikom provođenja mjera nadzora od strane policijskih službenika", poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.
 

19. travanj 2024 12:23