StoryEditorOCM
Crna kronikaNJEMU RAT JOŠ NIJE ZAVRŠEN

Cavtaćanin čuvao pušku, automat, ručne bombe, streljivo...

19. lipnja 2017. - 14:13

Zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, policijski službenici PP Gruda podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku protiv Cavtaćanina (63) koji je u svome domu skrivao pravi arsenal oružja.

Naime, prema nalogu suca Prekršajnog suda u Dubrovniku, tijekom ovog vikenda policijski su službenici PP Gruda obavili detaljnu pretragu stana kojim se koristi Konavljanin. Tom su prilikom pronađene i oduzete puška "Zastava", automatska puška "ČŽ", pet različitih ručnih bombi, tri spremnika za automatsku pušku, 163 komada streljiva različitih kalibara, pet pripadajućih upaljača za ručne bombe i upaljač za minu.

Pplicija i ivom prilikom upoorava kako akcija Manje oružja, manje tragedija još uvijek traje te da svi koji imaju bilpo koji primjerak oružja ili streljiva mogu nekažnjeno vratiti sve što posjeduju. Dovoljno je samo pozvati na broj 192 i policija ili pirotehničar dolaze u civilnom odijelu te izuzimaju sve što građani prijave. Svaka takva prijava rezultira nekažnjavanjemn a ne kao ovakva koja je uslijedila nakon pretrage uz sudski nalog.

18. travanj 2024 20:17