Vijesti Crna kronika

POLICIJA PRIVELA CIJELU GRUPU

Iznuđivali novac zbog poticaja vrijednih stotine tisuća kuna

POLICIJA PRIVELA CIJELU GRUPU

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska dovršila je višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog imena Modrič. U sklopu akcije uhićeno je pet hrvatskih državljana u dobi od 36, 37, 39, 51 i 60 godina koji se sumnjiče za kaznena djela iznude.Osumnjičeni su uhićeni tijekom jučerašnjeg dana na području Komina, Opuzena, Dubrovnika i Rogotina.

Utvrđeno je sumnja da su uhićenici silom i prijetnjom od dvoje hrvatskih državljana preuzeli poljoprivredno državno zemljište na području grada Ploča, koje su oštećeni obrađivali duži niz godina, a koje su potom osumnjičeni planirali, uz veću novčanu naknadu, predati na rad trećim zainteresiranim osobama.
Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je jedan od osumnjičenih, 39-godišnjak, počinio još jedno kazneno djelo iznude na štetu hrvatskog državljanina koji mu je duži niz godina morao plaćati određeni novčani iznos kao zalog „mirne i sigurne“ obrade poljoprivrednog državnog zemljišta na području grada Ploča.
Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku jučer su pretraženi stanovi i osobna vozila koja koriste osumnjičeni kada je pronađeno i uz potvrdu oduzeto više mobilnih uređaja i računala kojima su se osumnjičeni koristili u izvršenju kaznenih djela.
Kasno sinoć, svih pet osumnjičenih su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.
Više detalja o ovoj akciji pročitajte u novom broju Dubrovačkog.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

ĐIR EUROPOM Svi dobili

ĐIR EUROPOM Svi dobili
I Hrvoje Perić (Umana Reyer Venezia), i Ante Tomić (Barcelona Lassa), i Lukša Andrić (Szolnoki Olaj) su ostvaril...
ĐIR EUROPOM Svi dobili