StoryEditorOCM
Crna kronikaPU DUBROVAČKO - NERETVANSKA

Trojica albanskih državljana prekršajno su sankcionirana zbog nezakonitog prelaska državne granice

Piše dv
8. ožujka 2017. - 11:15

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik, 43-godišnji državljanin Albanije osumnjičen je za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, javljaju iz PU dubrovačko - neretvanske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je zajedno s još dvojicom albanskih državljana nezakonito ušao u RH iz pravca Crne Gore, pješice, zaobišavši MCGP Karasoviće. Potom su taxi vozilom došli u blizinu Dubrovnika, nakon čega je 43-godišnjak u Lozici  protupravno oduzeo vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka,  koje je bilo parkirano na državnoj cesti D-8. Vozilom su se dovezli u blizinu MCGP Zaton Doli gdje su vozilo ostavili, a oni su navedeni granični prijelaz zaobišli pješice, nezakonito ušavši u BiH. U Neumu su se ukrcali u autobus koji prometuje u pravcu Zagreba te je prilikom ulazne granične kontrole na MCGP Klek utvrđeno da ne posjeduju valjane isprave za prelazak državne granice.

Trojica albanskih državljana prekršajno su sankcionirana zbog nezakonitog prelaska državne granice te im je određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH, a 43-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
 

19. travanj 2024 18:29