StoryEditorOCM
Crna kronikaNAKON UHIĆENJA NA GP KARASOVIĆI

Albanac izručen INTERPOL-u Njemačke

15. veljače 2017. - 16:43

Prema zakonom propisanom protokolu, u Čilipima je u Zračnoj luci Dubrovnik kriminalistima INTERPOL-a Njemačke izručen albanski državljanin Domeniko Musa (28). Kratko nakon ekstradicije, Albanac je redovitom zrakoplovnom linijom otputovao u Frankfurt gdje će ga preuzeti njemačko pravosuđe.

Podsjetimo, temeljem tzv. crvenog uhidbenog naloga njemačkog Interpola, Musa je pred kraj siječnja uhićen prilikom ulaska u Hrvatsku preko međunarodnog graničnog prijalaza Karasovići. Inače, Albanac je  bio jedan od putnika u autobusu na redovitoj liniji koja prometuje između Albanije i Austrije.

Prema spomenutom uhidbenom nalogu, tereti se da je u središnjoj Europi, osobito na teritoriju Njemačke duže vrijeme dilao opojne droge. Doznajemo da su narkotici s kojima je najčešće “poslovao” bili marihuana i kokain.

Od uhićenja do pozitivnog rješenja po njemačkom zahtjevu za izručenje prošlo je dvadesetak dana, što je u ovim slučajevima relativno kratki period. Period tijekom kojeg su pravosudna i policijska tijela Hrvatske i Njemačke odlučila o preseljenju Muse u njemački zatvor albanski je državljanin prvu noć proveo u pritvoru Vlla Palme a ostatak vremena u dubrovačkom zatvoru. Tijekom tog period Domeniko Musa dao je i iskaz nadležnom državnom odvjetniku.

19. travanj 2024 00:41