StoryEditorOCM
Crna kronikaŽUPANIJSKI SUD U RIJECI

Anto Violić i Jelena di Ceglie osuđeni na uvjetne kazne zatvora

Piše PSD.
14. veljače 2017. - 14:38

Županijski je sud u Rijeci osudio bivšeg direktora ACI-ja, Dubrovčanina Anta Violića i poduzetnicu Jelenu di Ceglie, nekadašnju direktorica tvrtke Imago uvjetno na 8, odnosno 10 mjeseci zatvora, uz rok kušnje od 2 godine, zbog makinacija "izvlačenja" novca fiktivnim računima u iznosu od 222 tisuće kuna. Na ovu nepravomoćnu osudu su najavljene tužbe i tužiteljstva i obrane, donosi Novi list

Naime, bivši direktor ACI-ja, opatijske tvrtke s lancem marina na Jadranu, Anto Violić i poduzetnica Jelena di Ceglie, direktorica tvrtke Imago su se na optuženičkoj klupi našli pod optužbom da su upleteni u makinacije u kojoj su izdavani fiktivni računi, a isplatom s računa ACI-ja se Jelena di Ceglie okoristila za oko 222 tisuće kuna.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo oboje je teretilo za zlouporabu položaja i ovlasti, a Dubrovkinju i za krivotvorenje isprave. Jelena di Ceglie je, naime, optužena da je, prema dogovoru s tadašnjim direktorom ACI-ja, Antom Violićem, sačinila i potom dostavila na naplatu četiri računa, od travnja 2008. do kolovoza 2009. godine. Učinila je to kao osnivačica i direktorica dubrovačke tvrtke Imago, nad kojom je 2016. zaključen stečaj i firma je ugašena, brisana iz sudskog registra. Kao svrha izdavanja tih računa bila je navedena usluga pružanja savjetovanja i promidžbe južnog Jadrana, kao i izrada tzv. SWOT analize marina južnog Jadrana, iako je – kako se navodi u optužnici – znala da njen Imago nije obavio te usluge.

23. travanj 2024 22:51