StoryEditorOCM
Crna kronikaPROMETNI EPILOG PROTEKLOG TJEDNA

Alkorekorder s 2,27 promila

6. veljače 2017. - 11:47

Tijekom proteklog tjedna na području krajnjeg juga Hrvatske kojeg operativno pokriva Policijska uprava dubrovačko- neretvanske zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća. jedina pozitivna okolnost jest da je se . Radi s o šest prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije su zabilježene samo dvije nesreće s ozlijeđenim osobama. Konkretnije, dvije su osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.

U kontrolama cestovnog prometa policajci su prekršiteljima izrekli ukupno 361 kaznu od kojih 116 zbog prekoračenja maksimalno dozvoljene brzine, 20 kazni zbog nepropisnog pretjecanja, 24 kazne zbog neupaljenih dnevnih ili kratkih svjetala i 65 kazni zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa a 8 vozača je kažnjeno zbog utvrđene alkoholiziranosti.

Iako se kod većine alkoholiziranih vozača alkoholiziranost kretala između 0,5 i 1,2 promila, vrijedi navesti kako je najveća koncentracija alkohola od 2,27 promila izmjerena kod sugrađanina (36) koji je u petak 3. veljače oko 13,20 sati u Gružu upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracija te ga je policija zaustavila u Ulici Andrije Hebranga u Dubrovniku. Prometnim policajcima nije preostalo ništa drugo nego pripitog vozača smhjestiti u posebnu prostoriju u Villa Palmi, gdje je ostao sve do otriježnjenja.

19. travanj 2024 20:42