StoryEditorOCM
Crna kronikaISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

Osumnjičeniku za pedofiliju produljen istražni zatvor

25. siječnja 2017. - 15:09

Odlukom suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku, kuharu (39) koji je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela pedofilije na štetu dvaju djevojčica starih 8 i 9 godina, ponovno je produljen istražni zatvor za 30 dana.

-Kako je riječ o kaznenom djelu koje je u nadležnosti Općinskog suda, ovo je produljenje posljednje moguće jer je tada maksimalno trajanje istražnog zatvora do 90 dana. Do sada su posredstvom audio/video- linka, kao oštećene saslušane spomenute djevojčice. Na prijedlog nadležnog Državnog odvjetništva i obrane osumnjičenika nužno je još saslušati predloženog svjedoka. To je dječak uzrasta kao i djevojčice koji nije oštećenik nego je svjedok. Nakon toga, cjeloviti spis će se proslijediti DORH-u koji mora odlučiti hoće li podići optužnicu ili odustati od progona- rekao nam je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav, napominjući kako će saslušanje dječaka također biti obavljeno posredstvom audio/video- linka, kako je to zakonom i predviđeno.

Recimo ovom prigodom i to kako su osumnjičeni ugostiteljski radnik i djevojčice nastanjeni u Mokošici, a iz tog je naselja je i novopredloženi svjedok. Osumnjičenik je, inače, Zagrebčanin koji je neko vrijeme predavao u jednog dubrovačkoj srednjoškolskoj ustanovi, a neko vrijeme je kao kuhar radio i u jednom poznatom ugostiteljskom objektu unutar povijesne jezre Grada.

19. travanj 2024 18:49