StoryEditorOCM
Crna kronikaNA OPĆINSKOM SUDU U ZAGREBU

Osuđen dubrovački taksist i još dvoje za pokušaj iznude

Piše PSD.
25. studenog 2016. - 17:44

Zbog iznude 50 tisuća kuna od jednog zagrebačkog poduzetnika koji je prije devet godina koristio seksualne usluge, što mu se obilo o glavu, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno su osuđeni iznuđivači.
Trgovkinja Nikolina S. i njezin partner Romano P., dubrovački taksist, osuđeni su na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, a treći akter, Ivica V., u odsutnosti je osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine. Ucijenjeni poduzetnik je porekao da pruženu uslugu nije platio, a prema optužnici, nakon što je koristio usluge Nikoline S. sredinom 2005., za njega je počela noćna mora, piše jutarnji.hr.
Naime, s ciljem da se nepripadno okoriste poduzetnikovim novcem, Nikolina je od svojeg klijenta u više navrata telefonom potraživala 50.000 kuna na ime pruženih seksualnih usluga iako joj on nije bio dužan išta platiti. Njezinu zahtjevu poduzetnik nije udovoljio, pa mu je naglasila da bi zbog toga mogla imati problema, nakon čega je alarmirala svojeg dečka Romana P., kojem se pojadala rekavši mu da poduzetnika zastraši. Dečku je dala klijentov broj mobitela, a on ga je, pak, proslijedio recidivistu Ivici V., s kojim se dogovorio da ga zastraše javnom objavom snimljenog videouratka njegova seksualnog klinča s Nikolinom ako im ne plati traženih 50.000 kuna.
 Ivica V. je zasukao rukave te 6. listopada 2005. nazvao poduzetnika na mobitel i rekao mu da bi trebao predati novac jer će imati problem s obzirom na to da snimka seksa postoji. Ni ta prijetnja nije urodila plodom jer se poduzetnik obratio za pomoć policiji.
U dogovoru s njima postavljena je klopka pa je dan kasnije u hotelu Sheraton Ivici V. predao kuvertu sa samo 500 kuna, nakon čega su mu stavljene lisice na ruke, a potom i mladom paru ucjenjivača. Postoji li snimka, nikada nije otkriveno jer nije izašla na vidjelo.

20. travanj 2024 12:31