StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Protekli tjedan zabilježeno 14 prometnih nesreća

Piše PSD.
7. studenog 2016. - 12:51

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća. Radi s o 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 5 s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 398 represivnih mjera od čega izdvajamo 166 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 33 mjere poduzete prema vozačima koji za vrijeme vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 29 mjere poduzete zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U noći sa subote na nedjelju 5./6. studenog na području Postaje prometne policije Dubrovnik provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača. U sklopu akcije alkotestirano je 65 vozača od kojih je zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirano njih 8. Najveća zabilježena koncentracija alkohola od 2,41 g/kg izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je u kontroli prometa zaustavljen na Boninovu.
 
Izdvajamo slučaj prekršajnog sankcioniranja 32-godišnjeg državljanina Kosova koji je upravljajući osobnim vozilom švicarskih nacionalnih oznaka na državnoj cesti D-8 u mjestu Kupari nepropisno pretjecao kolonu vozila ugrozivši promet vozilima iz suprotnog smjera (uletio u škare). Potom mu je u mjestu Gruda uređajem za nadzor brzine kretanja vozila (tzv. presretač) izmjerena brzina kretanja 113 km/h u mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h.  Za počinjene prometne prekršaje vozač je kažnjen novčanom kaznom  i zaštitnom mjerom vremenskog ograničenja korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH.
 

25. travanj 2024 03:38