Vijesti Crna kronika

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Protekli tjedan zabilježeno 14 prometnih nesreća

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća. Radi s o 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 5 s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 398 represivnih mjera od čega izdvajamo 166 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 33 mjere poduzete prema vozačima koji za vrijeme vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 29 mjere poduzete zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U noći sa subote na nedjelju 5./6. studenog na području Postaje prometne policije Dubrovnik provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača. U sklopu akcije alkotestirano je 65 vozača od kojih je zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirano njih 8. Najveća zabilježena koncentracija alkohola od 2,41 g/kg izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je u kontroli prometa zaustavljen na Boninovu.
 
Izdvajamo slučaj prekršajnog sankcioniranja 32-godišnjeg državljanina Kosova koji je upravljajući osobnim vozilom švicarskih nacionalnih oznaka na državnoj cesti D-8 u mjestu Kupari nepropisno pretjecao kolonu vozila ugrozivši promet vozilima iz suprotnog smjera (uletio u škare). Potom mu je u mjestu Gruda uređajem za nadzor brzine kretanja vozila (tzv. presretač) izmjerena brzina kretanja 113 km/h u mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h.  Za počinjene prometne prekršaje vozač je kažnjen novčanom kaznom  i zaštitnom mjerom vremenskog ograničenja korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH.
 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Propovjedaonica i Kraljevstvo nebesko

Propovjedaonica i Kraljevstvo nebesko
Na centralnom reljefu propovjedaonice u franjevačkoj crkvi prikazana je Blažena Djevica Marija kako sjedi na kra...
Propovjedaonica i Kraljevstvo nebesko

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!
Hrvace su odnijele sva tri boda iz Opuzena. Podvornica je 'potonula' na startu drugog dijela prvenstva četiri mi...
TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!