StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVI USPJEH PU DUBROVAČKO- NERETVANSKE

Albanac švercao više od 8 kg marihuane

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
14. listopada 2016. - 13:56

Očekuje se kako će danas istražni sudac Župoanijskog suda u Dubrovniku, nakon privođenja i saslušanja zbog neovlaštenog prometa drogama, državljaninu (32) Albanije odrediti istražni zatvor u trajanju do 30 dana.
Privođenje će uslijediti nakon što su granični policajci i carinici u srijedu 12. listopada navečer, na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, posumbnjali su u krijumčarenje te su zatražili nalog dubrovačkog Županijskog suda za pretragu vozila. Pretragom su u osobnom vozilu albanskih registracija pronašli 13 paketa u kojima se nalazilo ukupno više od 8 kg prešane marihuane. Vozač je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU u Villa Palmi te je protiv njega podnešena kaznena prijava zhbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.  
Ovim je uspjehom PU dubrovačko- neretvanska već 11. put ove godine spriječila krijumčarenje veće količine narkotika preko graničnih prijelaza. Uz ovaj plijen, ovogodišnja se količina zaplijenjene marihuane popela na ukupno 180 kg, a valja podsjetiti da je nedavno u Zažablju otkrivena i plantaža s 60 stabljika marihuane.

19. travanj 2024 05:40