StoryEditorOCM
Crna kronikaIZVANRASPRAVNO VIJEĆE DANAS ODLUČUJE

Svatovi se žalili na visinu jamčevine

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Zeljko Tutnjevic
3. listopada 2016. - 14:44

Libanonka koja je vjenčanje s državljaninom SAD imala pretprošlog vikenda u Dubrovniku još uvijek čeka na mladoženju (36) koji je, trenutačno, s kumom i još dvoijicom svatova nakon pira u hotelu i burne pijanke u kagićima u povijesnoj jezgri Grada, završio u pritvoru istražnog zatvora.
Inače, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku danas odlučuje po žalbama pritvorenika koji su se žalili na istražni pritvor ali i visinu jamčevine koja je u iznosu od 100.000 kuna određena za one koji žele okončanje sudskog postupka čekati na slobodi. Na odluku o jamstvu se žalilo i dubrovačko Općinskjo državno odvjetništvo koje drži kako odluka o istražnom zatvoru, donesena nakon incidenta u ulici Između polača kada su iscipelarili trudnicu (32) u petom mjesecu trudnoće te njenog supruga (32) i njegova brata (34), mora ovaj put biti bezuvjetna.
Zanimljivo je da su se mladoženja Christian A.P.(36) iz SAD te svatovi, Richard H.M (36) iz SAD i Emanuelo J.C. (36) iz Francuske žalili na visinu dosuđene jamčevine dok se Argentinac Ricardo M.R. (37), inače kum nije žalio.
Za razliku od ostalih koji se terete samo za počinjeno kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede, kum se tereti i za napad na službenu osobu.

16. travanj 2024 13:12