Vijesti Crna kronika

USKOK RIJEŠIO SLUČAJ BEZ SUĐENJA

Nagodili se dileri uhićeni na kruzeru u Dubrovniku

USKOK RIJEŠIO SLUČAJ BEZ SUĐENJA

USKOK je riješio slučaj kokaina iz Brazila, i to bez suđenja. Nakon što su se prije dva mjeseca četvorica okrivljenika nagodili na sjednici optužnog vijeća na zatvorske kazne u rasponu od godine i pol do šest godina, isto je napravio i posljednji preostali okrivljenik na pripremnom ročištu održanom ovaj tjedan u splitskom Županijskom sudu, donosi Dalmacija news.
Po nagodbi sa USKOK-om ide šest mjeseci u zatvor, dok preostale dvije godine zatvora neće odležati ako ne počini novo kazneno djelo u roku kušnje od pet godina. Za njega je kazneno djelo ostalo u pokušaju. Sa 500 grama kokaina, kojeg su mu trebali dobaciti iz Dubrovnika, uhićena su druga dvojica okrivljenika koji su se sporazumjeli sa USKOK-om na zatvorske kazne od tri i godine i pol dana.
U Dubrovniku su koncem listopada prošle godine uhićeni okrivljenici koji su kao članovi kruzera Poesia iz Brazila dopremili u Hrvatsku i Crnu Goru više od 140 kilograma kokaina vrijednog preko pet milijuna eura. Jedan je iz Sinja, osuđen je na četiri i pol godine zatvora, drugi je crnogorski državljanin i dobio je najstrožu kaznu od šest godina zatvora, a oduzeto mu je i 120 tisuća eura protupravne imovinske koristi.
Okrivljenicima su izrečene i sporedne novčane kazne u rasponu od 18 do 30 tisuća kuna. Dvojica su u Dubrovniku uhićeni s kilogramom kokaina, dok su u strojarnici broda pronađena još tri kilograma. 14 kilograma kokaina završilo je u Italiji, a 40 kilograma u Crnoj Gori.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

ĐIR EUROPOM Svi dobili

ĐIR EUROPOM Svi dobili
I Hrvoje Perić (Umana Reyer Venezia), i Ante Tomić (Barcelona Lassa), i Lukša Andrić (Szolnoki Olaj) su ostvaril...
ĐIR EUROPOM Svi dobili