Overlay
kopiraj stil!

Winona Ryder autentična je inspiracija za ovosezonski trend: grunge se vratio u modu, otkrivamo kako ga nositi na poseban način

Piše M. M.
16. studenog 2020. - 15:08

Sad kad je grunge opet u modi čijeg bi se stila bilo bolje prisjetiti nego onog indie ikone Winone Ryder? Iako smo je nedavno gledali u ulogama koje odgovaraju njenim godina npr. majke u seriji 'Stranger things' zbog male pauze u karijeri ona je bila i ostala simbol 90-ih. Hodala je s Johnnyjem Deppom, družila se s Gwyneth Paltrow i bila neopisivo kul, a svemu tome pridonosili su njeni fantastični modni odabiri.

Njen stil je jedinstvena kombinacija naglašene ženstvenosti i potpune androginosti koja koketira s muškim odijevanjem: na premijere i dodjele nagrada dolazila je u sjajnim satenskim haljinama ili alternacijama kostimića iz 50-ih, dok su ono čime se upisala među modne ikone prošlog stoljeća bile maskuline kombinacije koje je nosila u ležernijim prilikama.

image
TIZIANA FABI/AFP

Prvo pravilo grungea na Winonin način je da ništa ne smije stajati kao saliveno, svi odjevni predmeti moraju biti broj, ako ne i dva veći od onog koji vam zaista točno pristaje. Ryder je bila poznata po muškim sakoima i prevelikim hlačama stegnutim remenom. Velike kožne jakne uz bajkerske čizmice kombinirala je s jeans hlačama i širokim majicama s printom omiljenih bendova.

Malo gole kože gležnjeva koje bi otkrivala ako su joj hlače bile prekratke prikrivala je debelim bijelim čarapama kontrastirajući ih ostatku uglavnom tamnih kombinacija, a u vrijeme veze s Deppom njen je stil postao izrazito gotički uz sve što uz to ide: baršunaste haljine, dodatno posvjetljivanje njene ionako bijele puti, križeve s imitacijom dragog kamenja. 

19. travanj 2024 20:35