Overlay
groove

Obožavamo novu Missonijevu kolekciju: talijanski modni div predstavio kreacije na tragu 70-ih i 90-ih, pogledajte kako izgledaju

Piše Stil
5. studenog 2020. - 08:58

Dok nas svi tjeraju da ostanemo kod kuće, Missoni nas poziva da izađemo vani. Barem, za sada, u mašti. Talijanska modna kuća predstavila je dio svoje najnovije kolekcije putem društvenih mreža, a sudeći po najavnom videu, nadahnuće im je pri bila klupska scena. Nadahnuće prilikom kreiranja kampanje, ali i odjeće. 

Kolekcija nazvana Groove, kako joj i ime odaje, ima poveznice s kul stilom 70-ih, ali i njegovom interpretacijom koju smo nosili 90-ih: uske suknje mini dužine s hrabrim rasporcima, ogoljeni struk i pleteni topići samo su neki od tih elemenata.

Ovo je, mogli bismo zaključiti, odjeća za izlazak nove generacije, istraumatizirane ali na neki način i razmažene dugotrajnim lockdownom provedenim u udobnosti doma i kućnoj odjeći. Uz suknje i haljine, kolekcija za proljeće 2021. sadrži i komade nalik na tajice i trikoe te odiše udobnošću, materijali miliju tijelo, a čak i kad su pripijeni nigdje ga ne stišću. 

Sve to je izvedeno u prepoznatljivom Missonijevom prugastom i cik-cak uzorku što označava dobrodošao povratak korjenima, no povremeno prelazi u zaigranu psihodeliju. Paleta boja je ovoga puta nešto tamnija, s proplamsajima žarkih nijansi. Baš kako i pristaje za noćni izlazak.

26. travanj 2024 21:23