Overlay
Dekada popularnosti

Najbolje BB kreme za svaki tip kože: prikrivaju kao tekući puderi i pružaju hidrataciju, izdvojili smo najbolje opcije, od 60 do 270 kuna

Piše Stil
Foto Shutterstock
11. studenog 2020. - 16:35

Kad se na tržištu prije desetak godina pojavila prva BB krema, činilo se kao da je riječ o proizvodu koji su baš svi, čitav niz godina, čekali. Ne samo da je ujedinila njegu koju pruža jedna hidratantna krema i prikrivnu moć tekućeg pudera, već i ponudila čitav niz novih prednosti.

Manje je teška od pudera, zaglađuje kožu, pruža prirodan sjaj... Blemish Balm skraćenica je koja savršeno opisuje njeno djelovanje. Nepravilnosti prikriva, uz to njeguje. I to je sve što nam treba.

Baš iz tog razloga BB kreme nisu prolazan trend poput naknadno patentiranih i lansiranih na tržište, njenih sestrinskih CC i DD krema. One slave cijelu jednu dekadu, a danas su se vratile u obliku trenda koji ih je učinio jačima nego i kad. Svoj status mogu zahvaliti težnji - prirodnome. 

U 2020. na težak tekući puder, strogo iscrtane obrve i usne obrubljene olovkom smo zaboravili, a vratili se #nomakeup izgledu. Par kapi korektora ispod očiju, malo BB kreme koju ćemo protrljati među jagodicama prstiju prije nanošenja, tri poteza olovkom za obrve, sloj maskare i balzam za usne sve su što nam treba.

Dobro, i malo rumenila. Ali kad ovako nabrajamo, djeluje mnogo. U usporedbi s tekućim i puderom u prahu, ipak, sasvim je u suprotnosti. O najboljim BB kremama na tržištu pisali su brojni izvori, izdvajamo i mi naše favorite, za svaki tip kože.

1. Missha Perfect Cover BB Cream SPF 42 PA+++

cijena: oko 115 kn, 50 ml

BB krema prva je senzacija u svijetu podloga koje je lansirala jedna korejska marka. Savršeno ujednačava kožu, prekriva njezine nedostatke i u isto je vrijeme štiti od štetnog utjecaja sunčevog zračenja, a zbog ovog je "3 u 1" Misshina BB krema jedna od najprodavanijih u svijetu.

Može se popravljati tijekom dana, a nudi ujednačeno prikrivanje i prirodan rezultat.

2. Shiseido Sun Care Sports BB SPF 50+

cijena: oko 270 kn, 30 ml

Kao i Missha, Shiseidova BB krema nudi prijeko potrebnu zaštitu od sunca. Nešto je skuplja od korejske varijante, ali korisnici oduševljenim komentarima drže ovu BB kremu u vrhu kad je u pitanju prodaja. Zahvaljujući tehnologiji "quick dry" idealna je za one koji se tijekom bavljenja sportom žele osjećati ugodno, a na licu imati zaštitu od sunca te ujednačen ton kože.

3. e.l.f. BB Cream SPF 20

cijena: oko $6, 30 ml

To što je sastavom veganska opcija i nije testirana na životinjama, već daje prednost BB kremi e.l.f. Cosmetics-a. Uz to, sadrži vitamin E, ulje jojobe i prilično je povoljna. Prikrivna moć ove BB kreme nije savršena, ostavlja prirodan finiš i potrebno ju je popravljati tijekom dana.

4. Clinique Acne Solutions BB Cream SPF 40

cijena: oko 255 kuna, 30 ml

BB krema protiv nepravilnosti na licu SPF 40 pruža problematičnoj koži opciju ujednačavanja tena, prikrivanja nepravilnosti i zaštite od sunca. Matira kožu, pa se razlikuje od ostalih na ovome popisu, a korisnici kažu i da ima veću trajnost. Isto tako, regulira lučenje sebuma i dermatološki je ispitana.

5. Maybelline Dream Fresh BB Cream SPF 30

cijena: oko 60 kn, 30 ml

Najjeftinija od ponuđenih opcija, Maybelline kao dekorativni div nudi i opciju prikrivanja uz njegu kože. Mnogi korisnici kažu da je omjer cijene i kvalitete sjajan, a da BB krema traje i do nekoliko sati više od trostruko skupljih opcija. Svakako, vrijedi ju isprobati.

15. travanj 2024 12:03