Overlay
Ideje za šišanje

‘Na kratko‘ više ne zadovoljava potrebe muškarca u trendu: ove su frizure hit, inspiraciju smo našli na poznatim glavama

Piše Stil
Foto Shutterstock
2. kolovoza 2020. - 10:00

Kad su u pitanju ženske frizure, ispisani su retci, no što je s onima muškima?

"Na kratko" naprosto više ne zadovoljava potrebe muškaraca u trendu, a toliko je danas opcija da to više ništa ni ne znači. Kada dođete u frizera, očekuje se da znate točno koju od popularnih frizura želite, koliko izbrijanu na kojemu mjestu, gdje želite razdjeljak...

Bilo kako bilo, a svaka čast i onima koji svoje vlasi uzgajaju, kratke muške frizure ne izlaze iz trenda. Ovog su ljeta naročito popularne, a izdvojili smo nekoliko onih koje su nas se najviše dojmile, kao inspiraciju.

1. "Na nulu"

Koliko god se trendovi mijenjali, neke stvari su vječne, pa tako i prva frizura na našem današnjem popisu. Za one koji nose ovu vrlo kratku frizuru kažemo, u razgovornom jeziku, da su ošišani "na nulu", a već godinama opstaje uza sve druge. Amerikanci je nazivaju i navy cut, budući da su marince šišali najkraće moguće prije odlaska na službu, a okreću joj se mnogi rado ljeti.

Kad je +37 u hladu, kosa naprosto ne može biti dovoljno kratka.

2. Kovrčave šiške

Baš kao i žene, sve više muškaraca prihvaća prirodnu teksturu svoje kose, pa su u zadnje vrijeme naročito popularne one frizure koje slave kovrčavost. Godinama je već nosi Jamie Dornan, a ove je sezone konačno došao na svoje. Frizura s izbrjanim stranama i nešto dužim prednjim dijelom i ove je sezone popularna.

3. Razdjeljak na stranu

Frizura koja izgleda ležerno kao da ste kroz nju tek prošli prstima posebno je omiljena. Kraća sa strane, a na sredini viša, baš kao i prethodna, ovu karakterizira razdjeljak sa strane i kosa odignuta od čela. Moglo bi se reći da ju je lansirao odavno David Beckham, a bivši nogometaš još joj je uvijek odan. Naravno, s modernim zaokretom. Kao i George Clooney.

4. French crop

Uredna i kratka frizura za one koji žele biti u trendu. Francuski tip šišanja sa strane karakterizira popularni fade (lagano izbrijavanje kose), a dugi prednji dio gotovo da ide prema frizuri koju smo nekad zvali "na teću". Omiljena je alternativcima i hipsterima, ali nose je sve češće i poznati.

5. Ležerno s duljim pramenovima

Nešto drugačija verzija modernog "razdjeljka na stranu", ova frizura ostavlja pramenove za posebno ležerne muškarce koji vole tu i tamo proći prstima kroz kosu i namjestiti ju. I pritom izgledati neodoljivo. 

Ako je itko primjer za to, to je Chris Hemsworth.

18. travanj 2024 11:23