Overlay
Izgleda punije

Kosi je baš sad potrebna posebna pažnja: izdvajamo top 5 maski za njegu, od 52 do 225 kuna, uz ove će vam se proizvode frizura preporoditi

Piše Stil
Foto Shutterstock
4. studenog 2020. - 13:57

Nakon ljeta kosa je sklonija oštećenjima, tijekom vrućih mjeseci često ju nepotrebno vezujemo, a znamo da je, naročito dok je mokra, podložna ispucalim vrhovima. To je jedan od razloga što u jesen kosa, najblaže rečeno, ne izgleda najbolje.

Kad tome pridodamo standardnu sezonu opadanja koja sigurno ne pridonosi izgledu pune i zdravije kose, znamo da imamo problem. Jer iako se na jesen dlaka obnavlja, mala je to utjeha jednom kad postane apsolutno nemoguće napraviti pristojnu frizuru. Zato se mnogi čim zahladi odlučuju za neizbježno - rez.

No čak i ako ste kosu ošišali, to ne mora značiti da ste joj vratili živost. Pravilna njega za vaš tip kose nešto je što možete najbolje razraditi sa svojim frizerom, ali mnogi se uzdaju i u vlastite metode "pokušaja i pogrešaka". Naravno da ne odgovara svaki proizvod svakome... Ali postoje maske koje su univerzalno omiljene.

Neke od njih izdvojio je magazin New York.

Kérastase Résistance Masque Extentioniste

cijena: oko 200 kuna

Maska popularnog branda namijenjena je jačanju korijena, a spomenuti izvor proglasio ju je "najboljom maskom za poticanje rasta kose". Ako ste jesensko šišanje ubrzo požalili, možda biste rast mogli potaknuti linijom extensioniste proizvoda.

Davines NOUNOU maska

cijena: oko 175 kuna

Za oštećenu kosu, kojoj nedostaje nutrijenata, predlažu NouNou masku marke Davines. Namijenjena je suhoj kosi i kosi oštećenoj uslijed čestog i invazivnog kemijskog tretiranja poput tretmana pramenova, izbjeljivanja, minivala ili kemijskog ravnanja kose.

Garnier Fructis Har Food

cijena: oko 52 kune

Kad je riječ o korisnicima i njihovim recenzijama, u samom vrhu kad je omjer cijene i kvalitete u pitanju, nalaze se Garnier proizvodi iz linije hair food. Povoljne su i hranjive, a naročito su dobre za kosu kojoj nedostaje sjaja. Posebno je hvaljena ona od banane, pogodna posebno za suhu kosu.

Tigi Colour Goddess

cijena: oko 73 kune

Na red je došla i obojena kosa. Ako ste nedavno osvježili boju, ne zaboravite na proizvode namijenjene upravo objanoj kosi. Jedan od hvaljenih je Bed Head by Tigi maska za obojenu kosu. 

Olaplex No.3 Hair Perfector

cijena: oko 225 kuna

Ako su dosad spomenute maske imale posebne namjene, Olaplexov Hair Perfector objedinjuje ih sve. Ne samo da njeguje obojenu, pomaže poroznoj i oštećenoj kosi, već pomaže i kod njege vlasišta i zaglađuje teksturu dubinski. Korisnici su oduševljeni, a Olaplex definitivno u vrhu kad je riječ o proizvodima za njegu kose uopće.

24. travanj 2024 05:40