Overlay
Koji su noviteti?

High street ponuda najljepših cipela koji ćemo nositi ove zime: ovih pet stilova vladat će ulicama, izdvojili smo modele koje bi i sami rado nosili

Piše Stil
16. studenog 2020. - 13:15

Jesen nije ni počela, a već  nam se približava zima. Čak i prije njenog datumskog dolaska naslućujemo onaj modni. Trendovi u cipelama u velikoj mjeri ostat će nepromijenjeni. Glomazne i vojničke čizme o kojima smo već toliko puta pisali i dalje će biti u modi, a po snijegu ćete moći nositi i kišne plastične čizme jednako kao po otpalom lišću.

Ipak nam se čini da su se neke cipele dodatno istaknule u najnovijoj ponudi u dućanima, a i po ulicama grada kao i onim virtualnima, Instagram feedu, smo uočili još nekolicinu o kojima do sada nismo pisali. Započet ćemo s mokasinkama koje smo ovlaš već i spominjali, a koje nas iznenađuju svojom rezistentnošću na vremenske prilike, pa se pitamo hoće li uopće snijeg moći maknuti sa stopala ljubiteljica mode. Ako do toga pak dođe imaju ih čime zamijeniti jer su hit za zimu upravo čizme koje smo do sada uglavnom viđali tijekom planinarenja ili na nježnim padinama. Pogledajte naše omiljene modele.

MOKASINKE

Kao što smo rekli, njih ne treba dodatno najavljivati, a jednako su moderne one ravne i od mekane kože kao i nešto glomazniji modeli s povišenom petom. Uvijek dobro izgledaju u smeđim nijansama koje 'daju na crveno', ali i u klasičnoj crnoj. Super će ih nadopuniti decentni ukrasi, npr. zlatna kopča.

image
Mango
image
& Other Stories

RESICE

Baš kao i kopča odličan ukras za mokasinke su i resice, ali i ne samo za njih. Za ovu sezonu dizajneri su duge rese stavljali na sve, od kaputa, preko haljina do čizama i štikli. Definitivno osjećamo da nove dvadesete daju hommage onima iz prošlog stoljeća.

image
Zara
image
Manolo Blahnik

PLATFORME

Dvadesete nisu jedino razdoblje kojima su se dizajneri odlučili nakloniti, sedamdesete kao da zapravo nikada ne izlaze iz mode zahvaljujući bogatstvu stilova koji nude. Ove godine riječ je o nešto elegantnijoj varijaciji što savršeno upotpunjuju čizme na visoku platformu. Pripijene uz nogu i uglavnom od kože odlično će ići uz suknje i haljine, ali i široke traperice.

image
H&M
image
Asos

KLOMPE

Sudeći po vremenu u kojem sada živimo može se po prvih nekoliko odabira učiniti da ga dizajneri nisu uopće svjesni. Težimo udobnosti i komforu s obzirom da ne idemo baš na tulume i fancy događanja. Ali ne brinite, modne kuće pa tako i high street brandovi doskočili su i tome. U trendu su klompe koje nalikuju kućnim papučama, a sad se nose i vani na debele čarape kao što to već godinama rade blizanke Olsen. Potražite ih u originalu u Birkenstocku, ali za varijacije na temu dostupne su i u high street ponudi.

image
Birkenstock
image
Zara

SKIJAŠKE ČIZME

I za kraj kao što smo obećali donosimo nešto veći izbor pravih zimskih čizama koje su istovremeno vrlo moderne i udobne. Nose se u raznim prilikama, na cvjetne haljine i suknje u cottage core stilu, sportske kombinacije, ali i moderna ženska odijela. Naprosto ih možete nositi baš u svakoj prilici što ih čini idealnom ovogodišnjom investicijom, a predviđamo i da će ostati u modi još sigurno nekoliko sezona.

image
Mango
image
Mango
image
Stradivarious
image
& Other Stories
19. travanj 2024 15:18