Overlay
pomicanje granica

Gucci nove kreacije predstavio u miniseriji od sedam nastavaka, svaki je pravi umjetnički dragulj nakon kojeg nam klasične revije ni malo ne nedostaju

Piše Stil
Foto Miguel Medina/AFP
24. studenog 2020. - 13:08

U nedjelju je Gucci zaključio GucciFest, festival digitalnog modnog filma na kojem je predstavljena Ouverture of Something That Never Ended - miniserija koja prikazuje novu kolekciju brenda - u režiji dobitnika Oscara i filmaša Gusa Van Santa i kreativnog direktora Alessandra Michelea. Snimljena u Rimu, sedmodijelna filmska serija prati glumicu, umjetnicu i izvođačicu Silviju Calderoni dok prolazi kroz svoj dan, susrećući eklektične likove. U epizodama se pojavljuju i ambasadori marke Gucci Harry Styles, Billie Eilish i Florence Welch.

"Uvertira nečega što nikad nije završilo" dolazi nakon što je Michele u svibnju najavio da će Gucci samo dva puta godišnje prikazivati svoje novitete. Ovaj novi format prezentacije prema njegovim je riječima "radosna i nepravilna nova priča koja više nije ograničena starim pojmom sezonalnosti i ispričana je miješanjem pravila i žanrova." Uz miniseriju, GucciFest prikazivao je i modne filmove koji slave djela petnaest neovisnih mladih dizajnera: Ahluwalia, Shanel Campbell, Stefan Cooke, Cormio, Charles De Vilmorin, JordanLuca, Mowalola, Yueqi Qi, Rave Review, Gui Rosa, Rui, Bianca Saunders, Collina Strada, Boramy Viguier i Gareth Wrighton.

U prvoj epizodi, Calderoni započinje svoj dan u pidžami od crne čipke, pa se presvlači u haljinu u šljokicama i biserima, ukrašenu pastelnim prugama i odgovarajuću šljokičastu kapicu u ružičastoj boji. Također baca haljinu iz Micheleove prve Guccijeve ženske emisije Jesen zima 2015. sa svog balkona, dok joj pažnju zaokuplja predavanju književnika i filozofa Paula B. Preciada. Potom se spušta do poštanskog sandučića gdje je dočekuje iznenađenje.

Calderoni u drugom nastavku, odjevena u Guccijevu suknju s monogramima i nogometnu majicu, u neobičnom kafiću čavrlja s kantautoricom i pjesnikinjom Arlom Parksom. Po izlasku iz toaleta otkriva da se kafić pretvorio u kazalište.

U trećem nastavku Silvia odlazi u poštu kako bi poslala razglednicu, a među nevjerojatno odjevenim ljudima koji čekaju u redu je i talijanski likovni kritičar Achille Bonito Oliva, koji telefonom razgovara s Harryjem Stylesom o umjetnosti, modi i kreativnosti.

U četvrtoj epizodi Silvia odlazi na audiciju s plesnom družinom Sasha Waltz And Guests, u pratnji glumca i pisca Jeremyja O. Harrisa, gdje, odjevena u šljokičastu Guccijevu odjeću pleše uz zvuke Ravelovog Bolera.

Peta nas epizoda vraća u Silvijin stan. Silvia otvara prozore, promatrajući susjede: bend na probi, umjetnicu Arianu Papademetropoulos kako radi, ženu koja je sjedi u kadi potpuno odjevena i gleda glazbeni spot Billie Eilish...

U šestom nastavku Calderoni otkriva Gguccijevu trgovinu dizajniranu da izgleda poput vintage trgovine. Kad ona i kupci počinju pregledavati i isprobavati robu, u trgovinu ulazi zagonetna žena koju glumi Florence Welch. Piše bilješke i potajice ih uvlači u odjeću i torbe kupaca koji ništa ne primjećuju.

U posljednjoj epizodi Silvia noću luta ulicama Rima odjevena u odijelo u vintage stilu. Razgovara sa svojim prijateljem, kojeg glumi pjevač i glumac Lu Han, a nakon spontane vožnje na skuteru, Silvia odlazi u noć i otkriva da se vratila tamo gdje je započela.

Ne znamo koji je vaš dojam nakon što ste odgledali ovo neuobičajeno predstavljanje, ali nama nakon njega klasične modne revije više uopće ne nedostaju...

19. travanj 2024 06:46