Overlay
the queen‘s gambit

Damin stilski gambit: nova Netflixova serija tek se počela prikazivati, a već pristižu pohvale za kostime glavne junakinje. Je li vam poznata?

Piše Stil
Foto IMDb
23. listopada 2020. - 16:42

Damin gambit naziv je za jedan od najpoznatijih načina za otvaranje šahovske partije. Također i za HRT-ovu emisiju s potpisom Elizabete Gojan, no to nema veze s ovom pričom. 

A ni ova priča nema veze sa radnjom serije niti s kritikama koje je (već) dobila, jer nas u ovom trenutku zanimaju samo retro kostimi u kojima se pojavljuje Anya Taylor-Joy u ulozi Beth Harmon, šahovske genijalke koja teške bitke osim na crno bijelom bojnom polju vodi unutar sebe... Ne, nećemo vam više ništa otkriti. Osim da nam je Anya Taylor-Joy već poznata iz još jedne povijesne, kostimirane priče u nastavcima - gledali smo je u Peaky Blindersima kao američku zaručnicu nestašnog sina opake tete Polly...

Kostime u seriji potpisuje Gabriele Binder, koja je do sada radila na nizu projekata, no široj publici poznat bi mogao biti tek Angelinin projekt U zemlji krvi i meda. Binder je, sudeći po viđenom materiojalu i onome što pišu specijalizirani portali, posao odradila znalački i za svaku pohvalu.

Osobito nam se sviđa kombinacija tamnozelene dolčevite i crne suknje, no uzdišemo i za savršeno krojenim košuljicama s preslatkim ovratnicima koje je Binderica baš lijepo iskombinirala sa suknjama punog kruga. Sviđaju nam se kulterske mačkaste sunčane naočale pa i ukrasna traka u kosi, kao i sve frizure pa čak i ona s mikro šiškama.  

Taylor-Joy u odjeći iz 60-ih izgleda sjajno i kako (kao što ste možda primijetili, a nismo se ni trudili sakriti) u Stilu baš volimo sve retro đireve, nadamo se da će nas što više nadahnuti da se tu i tamo prošetamo u sličnim kombinacijama. Priznajte, izgledaju odlično.

19. travanj 2024 00:13