Overlay
Zeleni ručak

‘Špageti‘ od tikvica s pestom i kozicama idealan su ljetni recept: brzo se pripremaju, lagani su i naravno, jako ukusni

Piše Stil
Foto Shutterstock
23. srpnja 2021. - 14:36

Sophia Loren uvijek je govorila da svoju zavidnu liniju duguje špagetima, ali kako ljeto odmiče nama se ponekad čini da ćemo od te silne tjestenine jedini koji nekome zavidimo na liniji biti mi. 'Manistre' su idealni recept za vruće dane jer se pripremaju relativno brzo, ali znaju nas ipak ostaviti nadutima, zato sada biramo njihovu zdraviju verziju - špagete od tikvica. Uz njih odlično paše obični pesto, a kako bi jelo bilo bogatije dodajemo mu kozice koje možete ili ne morate prvo ispeći na grillu.

'Špageti' s pestom i kozicama

Sastojci:

4 srednje tikvice

1 žlica maslinova ulja

1 češanj češnjaka

2 šake bosiljka

3 žlice pinjola

100 g sira Parmigiano Reggiano 

maslinovo ulje prema potrebi

nekoliko repića kozica

1 limun

sol

Priprema: ​

Kozice posolite, prelijte ih limunovim sokom i maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju (ili ih kratko ispecite na grillu). Za pesto kombinirajte bosiljak, pinjole, sir, češnjak, ulje i malo soli u blenderu. Tikvice narežite spiralizatorom ili ih naribajte na dugačke trakice. Stavite ih u cjedilo i posolite. Nakon 10 minuta ih isperite i ocijedite, lagano istiskujući višak vlage. Premjestite ih u veliku posudu i pokapajte maslinovim uljem. Dodajte pesto i promiješajte. Na kraju dodajte kozice.

*Nisu li vam kozice drage ovako pripremljene, ispecite ih kratko na grillu ili zamijenite trakicama pršuta, mozzarellom, cherry rajčicama...

Pratite Stil i na Instagramu!

15. travanj 2024 07:40