Overlay
listopadski gušti

Ovog nam je vikenda poklonjen jedan sat, iskoristite ga na najbolji način! Evo nekoliko ideja punih hedonizma...

Piše Stil
Foto Shutterstock
25. listopada 2020. - 12:16

Prelazak na zimsko računanje vremena malo je kome po guštu no ipak nam donosi jedan plus - i to doslovno. Jedan, plus: jedan sat više za uživanje u vikendu. Iskoristite ga dobro, ovo nam se događa samo jednom godišnje, a ovo je, lako je moguće, posljednji put jer pomicanje sata uskoro bi trebalo otiću u povijest.

Evo nekoliko ideja koje će vam uljepšati najduži vikend u godini, a ako ih ove nedjelje ne stignete sprovesti u djelo, vrijedit će vam još barem do kraja listopada.

image
Shutterstock

1. U sezoni smo bundeva, tikvi i buča! Koja god da je vaš favorit, isprobajte je pečenu. Narežite je, odstranite koštice, koje kasnije možete prepeći za ukusne grickalice, pa je namažite uljem i posolite, a nećete pogriješiti dodate li malo cimeta i klinčića ili se odlučite za timijan. Pečenu zgnječite u pire pa koristite kao umak za tjesteninu, dodajte humusu ili napravite juhu.

2. Ušuškajmo se udobno u svoje domove poput Ježurke Ježića i stvorimo si najugodniju moguću atmosferu. Jedan od najjednostavnijih načina za to su lučice ili baterijske svjetiljčice ubačene u ukrasne staklenke, omotane rižinim ili pak-papirom kako bi svjetlo bilo što nježnije i ugodnije.

3. Jesenske poslastice još će nam bolje prijati s ovako lijepog posuđa. Tanjurići s potpisom PolonaPolona su porculanski, a cijela je serija duhovito ilustrirana. Mi volimo ove s Fridom Khalo, a u ponudi su još i "pijatići" te šalice s likovima članova The Rolling Stonesa, The Beatlesa, Marije Antoanete...  

image
Shutterstock

4. Što je jesen bez vruće, domaće pite? Od šljiva, od jabuka, od šljiva i jabuka, od krušaka, karamela, čokolade, orašastih plodova, limuna i mandarina, pa čak i od bundeve, u svakom slučaju bogato začinjene toplim začinima poput cimeta, kardamoma, muškata i klinčića, jesenske pite su slatke, vruće i sočne. Baš ono što nam sad treba!

5. Stvarno bi bilo šteta ne poigrati se predivnim listopadskim lišćem i od njega ne izraditi barem koju dekoraciju. Osim što ih možete posložiti u kolaž, crvenkastožutim lišćem možete ukrasiti slamnate vjenčiće, možete ga pričvrstiti na staklenke sa svjetiljčicama ili ga, jednostavno, ubaciti u veliku staklenu vazu, uredno ili šarmantno neuredno, kako vam je draže. 

19. travanj 2024 05:28