Overlay
Gin i limun

Ovaj studeni po svemu je neobičan, ali ne dajte da vam prođe bez tradicionalnog zimskog koktela: donosimo recept za malo drugačiji ‘hot toddy‘

Piše Stil
Foto Shutterstock
15. studenog 2020. - 19:22

Iako će koronavirus nedvojbeno utjecati i na to kako ćemo provoditi predblagdnske dane, skresati vrijeme druženja, a naročito količinu ljudi s kojima ćemo se usuditi popričati uz čašu kuhanog vina, onaj dio koji bi mogao ostati netaknut uživanje je kod kuće, s obitelji.

Bližimo se kraju studenog, u normalnim uvjetima već bismo odavno nosili kapute, no ove godine se i to ponešto izmijenilo. U trenutku kad nam se čini da nam šalovi, kape i rukavice uopće neće trebati, donosimo ipak jedan pravi topli recept za kućno druženje. Ljubitelji koktela znaju da je studeni pravi mjesec za - hot toddy.

Ne samo što je vrlo popularno, a i prijeko potrebna zamjena za "isfurano" kuhano vino, hot toddy sadrži alkohol koji djeluje protiv infekcija i spriječava rast malih mikroorganizama zaslužnih za prehladu. Isto tako, utječe na širenje krvnih žila i olakšava staničnim membranama da se lakše izbore protiv nakupljene sline. Kombiniran s čajem, medom i limunom, uza sva isparavanja iz ovog vrućeg pića, pročišćava i krijepi.

Iako se tradicionalni "hit toddy" priprema s viskijem, mi donosimo recept sa ginom.

image
Shutterstock

Recept (ovdje):

- 1 žlica meda

- 50 ml gina

- sok limuna

- 1 kriška limuna

- štapić cimeta

- klinčići (po želji)

U ugrijanu čašu stavite žlicu meda, začine i limunov sok. Zalijte ginom, potom vrućom vodom i dobro promiješajte dok se piće ne sjedini. Ukrasite kriškama limuna i uživajte.

25. travanj 2024 12:35