Overlay
cocktail hour!

Nova verzija popularnog koktela sve je oduševila: 46 tisuća ljudi kliknilo ju je u samo jednom danu, provjerili smo o čemu se radi i pronašli recept!

Piše Stil
Foto Shutterstock
25. listopada 2020. - 18:50

Upravo sada, negdje između ručka i večere, ali bliže večeri nego ručku, prema pravilima bontona vrijeme je za 'cocktail hour' - ugodno druženje uz neobavezan razgovor i piće, u pravilu alkoholno. Na primjer Moscow Mule, popularni koktel od votke i osvježavajućeg napitka na bazi đumbira. Riječ je o jednom od trenutno najpopularnijih pića, kojem dodatnu zanimljivost daje mogućnost igranja različitim dodacima. A ovaj je prijedlog u samo 24 sata zaradio preko 46 tisuća pregleda na Instagramu.

Nismo mogli odoljeti da ga malo ne istražimo pa smo našli stranicu s receptom i evo vam ga, preračunatog u mjerne jedinice metričkog sustava. Popis sastojaka uključuje i jabučni cider (jabukovaču), koji možete i sami naptaviti kuhajući jabuke uz dodatak naranči i toplih začina poput cimeta, klinčića i muškata te potom sve usotnite i procijedite ktoz gazu.

Na popisu sastojaka je i 'maslac od jabuke', za koji ćete recept naći ovdje, no možete ga napraviti i "odoka", kuhajući oguljene, nasjeckane jabuke s jabučnim ciderom, javorovim sirupom, cimetom u prahu, ribanim muškatnim oraščićem, mljevenim klinčićima i malo ekstrakta vanilije - odnosno s čime već se "snađete" - pa potom sve sameljete u kašicu nalik na pire.

Jesenski Moscow Mule 

sastojci:

56,7 g votke

sok od 1/2 limete

78,67 g jabučnog cidera (jabukovače)

1 žlica maslaca od jabuka

1-2 žličice svježeg ribanog đumbira

pivo od đumbira

led

za dekoraciju:

kriške jabuke, zrna šipka i štapići cimeta 

priprema:

Čašu za koktel napunite ledom.

Promiješajte votku, sok od limete, jabukovaču, maslac od jabuke i đumbir u miješalici za koktele. Napunite ledom i protresite dok se ne sjedini, oko 1 minute.

Procijedite u pripremljenu čašu. Prelijte pivom od đumbira i ukrasite kriškama jabuka, orancima nara i štapićima cimeta.

15. travanj 2024 08:43