Overlay
Promo

Ovaj Božić darujte pametno

Piše Croatia Tickets
13. studenog 2020. - 15:54

U središtu jedinstvene stare gradske jezgre (Kačićeva 2), samo 3 minute hoda od vibrantne splitske rive smjestio se Muzej iluzija Split. Iluzije su tako zavladale i u okruženju starom 1700 godina koje spaja prošlost i sadašnjost, umjetnost i arhitekturu. Idealno mjesto za muzej novog doba gdje se distribuiraju noviteti i ideje, gdje se posjetitelji zabavljaju, educiraju, plešu na eventima, upoznaju nove proizvode i usluge, gledaju kazališne predstave, pohađaju radionice, slušaju predavanja…

U želji da blagdansko veselje zavlada što prije, Muzej iluzija Split svoje posjetitelje do kraja godine daruje sa 20 % popusta na cijene ulaznica. Iz Muzeja pozivaju sve da bez stresa i gužve obave svoj božićni shopping.

Potencijal darivanja pametnih, zabavnih didaktičkih igara Dilemma games prepoznali su brojni posjetitelji. Pažljivo upakirane, s mogućnošću gravure posebne poruke, izdvajaju se iz mnoštva uobičajenih darova. Mozgalice i slagalice Dilemma games potiču i razvijaju koncentraciju, ustrajnost, fleksibilnost te jačaju izvršne funkcije, stoga nije neobična njihova popularnost i u kategoriji poslovnih poklona. Ljubazno osoblje Muzeja iluzija rado će vam pomoći pri izboru mozgalica, slagalica i zagonetki za vaše najdraže.
Upravo su edutainment koncept, odnosno spoj edukacije i zabave te interaktivnost postava i fotogenična kulisa odgovorni  za dobru zabavu posjetitelja svih uzrasta.

image
Vortex tunel

Neovisno o pandemiji, svaki muzej iluzija ovisno o svojoj veličini ima propisano koliko osoba može posjetiti postav kako bi svi na ispravan način iluziju doživjeli i fotografirali. Iz muzeja ističu da je s obzirom na interaktivan karakter, čistoća oduvijek na visokom nivou. Više puta dnevno Muzej se dezinficira i čisti, posebice u ovim uvjetima. Poštuju se razmaci, dostupni su dezinficijensi i preporučeno je nošenje maski.

Živković i Pamuković, osnivači Muzeja iluzija od otvorenja prvog, zagrebačkog Muzeja iluzija, vođeni su idejom da muzej ne bi trebao biti umjetnički trezor, statičan i tih. Posjetitelja su iz pasivnog i tihog promatrača pretvorili u aktivnog i znatiželjnog sudionika. Puno se polaže i na dostupnost posjetiteljima svih uzrasta, otkud je i proizašla odluka o svakodnevnom i cjelodnevnom radnom vremenu Muzeja. S obzirom na drukčiji koncept i viziju, od svojih je početaka Muzej plijenio pažnju - izgledom, porukom i načinom prezentacije.

image
Split

Danas, s 23 otvorena muzeja na najjačim svjetskim lokacijama, zasluženo nosi titulu najbrže rastućeg muzejskog koncepta na svijetu. Iz prvog otvorenog Muzeja iluzija, onog zagrebačkog, u studenom najavljuju pojačanje na još 6 lokacija. Muzeji u Chicagu i Orlandu pridružit će se već otvorenima u New Yorku, Dallasu i Kansas Cityju, a očekuje se otvaranje muzeja u Kairu te New Delhiju. Drugi po redu Muzej iluzija otvara se i u Istanbulu, a grčki Thessaloniki u sadašnju će ponudu turističkog luksuza dodati i zabavne zagrebačke iluzije.

Posljednjih nekoliko godina Split je nositelj perjanice hrvatskog turizma, svojevrsni glavni grad hrvatske obale, a Muzej iluzija kvalitetno je upotpunio njegovu ionako izdašnu kulturnu i zabavnu ponudu. Bilo da kupujete božićne poklone ili se samo želite dobro zabaviti, Muzej iluzija Split odlično je mjesto za sve uzraste i prilike. Muzej je otvoren svakim danom od 9.00 -22.00 h u strogom centru grada.

Sve dodatne informacije o ovom fenomenu iluzija koji je na svojem svjetskom pohodu osvojio i Split pronađite na službenoj web-stranici Muzeja https://muzejiluzija.com/

24. travanj 2024 21:41