Overlay
7 super ideja

Gledate Emily samo zbog Pariza? Ovi su naslovi daleko kvalitetniji, svi se odvijaju u očaravajućem Gradu Svjetla, uživat ćete i u kadrovima i u radnji

Piše Stil
11. listopada 2020. - 13:29

Jadna mala Emily. Nema tko se nije obrušio na novi uradak Darrena Stara, tvorca Beverly Hillsa, Melrose Placea i Seksa i grada. Pa kako je onda Emily in Paris jedan od najgledanijih naslova na Netflixu? Mnogi se kunu da seriju koja prati avanture mlade Amerikanke u na novom poslu u Gradu Svjetla gledaju isključivo zbog predivnih kadrova Pariza. Nismo bili svjesni da je toliko gledatelja čija je ljubav prema Parizu toliko jaka da pristaju pratiti ovako banalan show, no kad je već tako, idemo im pomoći. Za sve vas koji Emily pratite samo zbog Pariza, evo popis daleko kvalitetnijih naslova čija se radnja odvija u romantičnom gradu na Seini. Pa uživajte i u slikovitim prizorima s pariških ulica i u radnji.

Midnight in Paris

Fantastični komično-dramski film iz 2011. godine napisao je i režirao Woody Allen. Radnja je tipično Allenovska, u glavnim su ulogama Owen Wilson i Rachel McAdams, a glume još i Adrien Brody, Marion Cotillard i još niz zanimljivih imena. Film je dobio Ocara i Zlatni globus za scenarij. Radnja prati holivudskog scenarista Gila na odmoru u Parizu sa zaručnicom i njenim bogatim, napornim roditeljima. Jedne večeri Gil upadne u vremensku rupu i stvari postanu poprilično intrigantne. Treba li napominjati da su vizure Pariza u ovom filmu uistinu fascinantne? Posebna pohvala ide i na račun glazbe. 

The Eddy

Glazba je odlična i u The Eddyju, dramskoj seriji koja prati Elliota Uda, vlasnika pariškog jazz kluba The Eddy i oca buntovne tinejdžerice. Prve dvije epizode režirao je Damien Chazelle, koji je napisao i režirao Oscarom filmove nagrađene filmove "Whiplash" i "La La Land". Serija je dobila niz pohvala, a kao kuriozitet za hrvatske gledatelje tu je podatak da u njoj glumi Lada Obradović, s kojom smo u Stilu objavili razgovor u kojem nam je, pored ostalog, otkrila detalje sa snimanja.

Divines

Film iz 2016. prikazuje problematičnu mladost na periferiji Pariza, nesretne duše koje su u životu dobile loše karte. Glumačku postavu predvodi Oulaya Amamre, čiji lik, Dounia, koja jednog dana bijesno izleti iz razreda i u pratnji svoje prijateljice Maimoune (Déborah Lukumuena) kreće u avanturu. Njih dvije se 'skompaju' s dilericom Rebeccom i plesačem Kevinom Mischelom... Film je nagrađem Zlatnom palmom.

La Vie En Rose

Film koji je Marion Cotillard osvojio Oscara, Zlatni globus, Cezara i le Prix Lumière za najbolju glumicu, biografska je glazbena priča o životu Edith Piaf, jedne od najomiljenijih pjevačica u Francuskoj. Piaf , inače najpoznatija po pjesmi 'La Vie En Rose' je rođena u umjetničkoj obitelji za vrijeme prvog svjetskog rata, veliki je dio svog djetinjstva provela u kaosu putujući s cirkusom u kojem je njen otac radio kao akrobat. Konačno se skrasila na ulicama Montmartrea i počela trnovit uspon do slave. 

Amélie

Montmartre ćete temeljito razgledati i u društvu Amélie Poulain, tihe i osebujne konobarice u Café des Deux Moulins na Rue des Martyrs. Nakon što pronađe kutiju drangulija desetljećima skrivenu u svom stanu, počinje odluči je vratiti nekadašnjem vlasniku i kreće u potragu koja svima koji se u nju upletu mijenja život... Priča o Amélie čudesno je slatka i čarobna, kao stvorena za uživanje u prizorima slikovitog Montmartrea.

La Mante

Serijska ubojica, nadimka 'La Mante' (Bogomoljka) odluči surađivati ​​s policijom kad se iznenada pojavi niz ubojstava koja preslikavaju njezin stil. Smještena u samicu od svog uhićenja, 'La Mante' ima jedan uvjet: želi surađivati isključivo s detektivom Damienom Carrotom, sinom s kojim je u komplicirnom odnosu. Damien nema izbora, jer je serijski ubojica na slobodi i mogao bi napadati bilo kad i bilo gdje u Parizu...

Before Sunset

U filmu Prije sumraka, nastavak filma Prije svitanja, prati Jesseja i Celine (glume ih Ethan Hawk i Julie Delpy), nekadašnje ljubavnike koji devet godina nakon sudbonosnog susreta nalete jedno na drugo u Parizu. Jesse je uspješan pisac, oženjen  i ima dijete, Celine je zagovornica okoliša i ima dečka. Film prati njihovu šetnju ulicama Pariza, dok raspravljaju o svojim životima i izborima koji su ih vodili različitim putovima... Snimljen tijekom samo 15 dana, film je oduševio publiku i kritičare.

Još nekoliko ideja

Ako vam ovih sedam naslova nije dovoljno, evo bvam ih još nekoliko: Baz Lurhmannov Moulin Rouge s Nicole Kidman i Ewanom McGregorom, kultni Amerikanac u Parizu s Geneom Kellyjem i Lslie Caron, Julie & Julia s Meryl Streep, Le Divorce s Kate Hudson i Naomi Watts, hvaljeni Les Intouchables, snimljen po istinitoj priči i kao šećer na kraju Funny Face s Audrey Hepburn i Fredom Astaireom

16. travanj 2024 21:16