StoryEditorOCM
Više od sportaOBJAVILI ANIMACIJE

Zagreb kreće s gradnjom novog, velebnog stadiona. Osigurali su novac, evo kako će izgledati i koliko mjesta će imati

Piše sport sd
7. lipnja 2023. - 12:38

Radovi na novom zagrebačkom stadionu bi trebali početi u proljeće sljedeće godine. Treba još izraditi glavni i izvedbeni projekt. Osigurali smo novac u proračunu, nadamo se sufinanciranju od strane Uefe, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Novi stari stadion bit će mjesto an kojem će se održavati utakmice Lige prvaka i na kojima će moći zaigrati reprezentacija, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom predstavljanja projekta stadiona u Kranjčevićevoj.

image

GRAD ZAGREB

image

GRAD ZAGREB

-Radovi bi trebali početi u proljeće sljedeće godine, treba još izraditi glavni i izvedbeni projekt. Osigurali smo novac u proračunu, nadamo se sufinanciranju od strane Uefe. Nadam se da će mnogima biti lijep i dobro došao jer je bitan korak za unaprjeđenje sportske infrastrukture u gradu. Trebao bi biti gotov do proljeća 2025. godine - rekao je Tomašević uz prikaz animacije obnovljenog stadiona, prenosi Večernji list.

image

GRAD ZAGREB

image

GRAD ZAGREB

On bi se, ujedno, trebao sastojati od brojnih samoodrživih komponenti. Kapacitet se proširuje na 12 tisuća mjesta, što zadovoljava 4. kategoriju UEFEA-a.

- Zemljište je u vlasništvu grada, rješavali smo imovinsko pravne odnose i trebali bi biti provedeni kao potpuni vlasnik do kraja mjeseca. Radi se o rekonstrukciji. To će biti potpuno natkriven i moderniziran stadion. Plan je da se na njega preseli i NK Dinamo kako bi za to vrijeme mogli srušiti Maksimir i izgraditi novi stadion na njegovom mjestu. Već neko vrijeme razgovaramo s Dinamom i Vladom, a u fazi su završni razgovori- zaključio je gradonačelnik.

image

GRAD ZAGREB

image

GRAD ZAGREB

image

GRAD ZAGREB

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:38